Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,5 μονάδες

Σε υψηλά επίπεδα η απροσδιόριστη ψήφος στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis

Προβάδισμα ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ κατά 10,5 μονάδες

Προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ 10,5 μονάδων στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής και περίπου 13 μονάδων στη πρόθεση ψήφου καταγράφεται στη δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr. Σε υψηλά επίπεδα η απροσδιόριστη ψήφος. Τη μερίδα του λέοντος κατέχουν ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι ωστόσο δεν  έχουν μετακινηθεί σε κάποιο άλλο κόμμα.

Ειδικότερα στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (με πολλαπλή αναγωγή) η ΝΔ συγκεντρώνει 35%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5%, το ΚΚΕ 9,0%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη 7,0%, η Χρυσή Αυγή 6,5%, η Ένωση Κεντρώων 3%, η Πλεύση Ελευθερίας 2%, το Ποτάμι 2%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες 2%, 1,5% η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και 1,5% η Λαϊκή Ενότητα. Το 6% των ερωτηθέντων δήλωσε πως θα ψηφίσει «Άλλο Κόμμα».

Στην πρόθεση ψήφου («αν είχαμε σήμερα βουλευτικές εκλογές, ποιο κόμμα θα ψηφίζατε»), το 23,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ΝΔ. Ο ΣΥΡΙΖΑ αποσπά το 10,6% ενώ ακολουθούν: ΚΚΕ 5,9%, Δημοκρατική Συμπαράταξη  4,2%, Χρυσή Αυγή  4%, Ένωση Κεντρώων 1,6%, Πλεύση Ελευθερίας  1,1%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 0,8%, Ποτάμι  0,7%, Ανεξάρτητoι Έλληνες  0,6% και Λαϊκή Ενότητα 0,6%. «Άλλο κόμμα» δήλωσε πως θα ψηφίσει το 3,4%. «Δεν έχω αποφασίσει ακόμα» απάντησε το 17,2%, ενώ «Δεν ξέρω, δεν απαντώ» είπε το 7,5%. «Δεν θα ψηφίσω» δήλωσε το 12,1% και «Λευκό / Άκυρο» είπε το 5,9%.

Το μεγαλύτερο ποσοστό στην απροσδιόριστη ψήφο, που ξεπερνάει το 42%, προέρχεται από το χώρο του ΣΥΡΙΖΑ (35%). Αυτό καταγράφεται και στις συσπειρώσεις των ψηφοφόρων των κομμάτων το 2015. Η συσπείρωση της ΝΔ φτάνει το 82%, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ είναι μόλις 28%. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν μετακινηθεί προς κάποιο άλλο κόμμα, αλλά παραμένουν στη «μετέωρη» ψήφο.

Στην παράσταση νίκης, η ΝΔ συγκεντρώνει το 76% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται στο 13%. Όσο για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη, η πλειονότητα των πολιτών (49%), αυθόρμητα, απάντησε «κανένας από τους δύο». Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συγκέντρωσε τις προτιμήσεις του 30% των συμμετεχόντων στην έρευνα και ο Αλέξης Τσίπρας το 19%.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top