Σφοδρή επίθεση Δραγασάκη σε Στουρνάρα

Τι είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό

Σφοδρή επίθεση Δραγασάκη σε Στουρνάρα

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Γιάννη Στουρνάρα εξαπέλυσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Χολαργό.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε, μεταξύ άλλων πως οι δηλώσεις του διοικητή της ΤτΕ θυμίζουν τις θέσεις του ΔΝΤ και συμπλήρωσε πως αυτός που διαπραγματεύεται δεν είναι ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του, αλλά η χώρα, και το κάνει για λογαριασμό της ο πρωθυπουργός.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης ρωτήθηκε για τις δηλώσεις του κεντρικού τραπεζίτη, ο οποίος χαρακτήρισε γενναιόδωρο το ασφαλιστικό και απαντώντας είπε:

«Όλοι έχουμε δικαίωμα στην άποψη , όποια και αν είναι αυτή αλλά όταν έχουμε θεσμικό ρόλο πρέπει να προσέχουμε, μπορώ εγώ να βγω τώρα και να πω τα εσώψυχά μου, όλοι θα νομίζουν ότι μεταφέρω τις απόψεις της κυβέρνησης όσο και να πω ότι είναι προσωπικές μου απόψεις».

Και συνέχισε: «Αυτό που θα πω για τον κ. Στουρνάρα είναι ότι οι απόψεις του μου θυμίζουν εκείνες του ΔΝΤ. Να πούμε εδώ ότι αυτός που διαπραγματεύεται τώρα δεν είναι ο Τσίπρας είναι η χώρα. Η κυβέρνηση Τσίπρα διαπραγματεύεται για λογαριασμό της χώρας, όταν λοιπόν ακούγονται αυτά, ποιον εξυπηρετούν; η ΤτΕ είναι ανεξάρτητη αλλά όχι ανεξέλεγκτη, εμείς θέλουμε να ξέρουμε εάν αυτές οι απόψεις είναι της τράπεζας και από πότε υπάρχουν».

«Δεν μπορεί να λειτουργήσει η κυβέρνηση χωρίς καλή συνεργασία με την ΤτΕ, δεν παρεμβαίνουμε στην λειτουργία της παρότι υπάρχουν θέματα που μπορούν να συζητηθούν, αλλά το θέμα είναι να ερωτηθεί η κοινωνία, εάν κρίνει ότι ο κεντρικός τραπεζίτης εκτελεί σωστά τα καθήκοντα του τότε εντάξει, αλλά εάν όχι τότε το θέμα δεν είναι προσωπικό αλλά θεσμικό» κατέληξε ο κ.Δραγασάκης.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top