«Ναι» από αντιπολίτευση στην προανακριτική για εξοπλιστικά και Παπαντωνίου

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ αφήνουν να εννοηθεί ότι δεν έχουν παραγραφεί τα αδικήματα

Υπέρ της συγκρότησης της προανακριτικής επιτροπής για τα εξοπλιστικά προγράμματα επί υπουργίας Γιάννου Παπαντωνίου τάχθηκε η αντιπολίτευση.

Πηγές από τη ΝΔ είπαν χαρακτηριστικά «όλα στο φως», ενώ η Δημοκρατική Συμπαράταξη είπε «ναι» και ζήτησε να επεκταθεί και σε άλλα έτη.

«Λέμε “ναι” στην προανακριτική, “ναι” στην πρόταση για την έρευνα στα εξοπλιστικά για όσα έτη θέλετε. Δεν έχουμε κανένα λόγο να υπερασπιστούμε κανέναν. Λέμε “ναι”, όπως είπαμε “ναι” στην εξεταστική για τα ΜΜΕ και για τα κόμματα» είπε ο Ανδρέας Λοβέρδος στη Βουλή.

Θετική είναι και η Ένωση Κεντρώων, όπως ανέφεραν πηγές του κόμματος, ενώ υπέρ της προανακριτικής επιτροπής τάχθηκε και το ΚΚΕ, το οποίο αναφέρει σε ανακοίνωσή της πως «θα ψηφίσει το αίτημα σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα και θα τοποθετηθεί συγκεκριμένα στο πλαίσιο της συζήτησης στη Βουλή, με βάση και τα στοιχεία που υπάρχουν».

«Το Ποτάμι λέει ναι στην προανακριτική για τα εξοπλιστικά της περιόδου Παπαντωνίου. Η κοινωνία ζητάει απαντήσεις έστω και με καθυστέρηση» είπε, εξάλλου, ο Σταύρος Θεοδωράκης, ξεκαθαρίζοντας ότι και το κόμμα του θα ψηφίσει «ναι».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top