«Όσο καθυστερούμε τόσο πιο πολύ κερδίζουν έδαφος οι δανειστές, όχι εμείς» υποστήριξε ο Παναγιώτης Λιαργκόβας, εκτιμώντας ότι εάν δεν έχει κλείσει η συμφωνία Μάιο-Ιούνιο είναι σχεδόν αδύνατο να βγούμε στις αγορές το 2018.

Ο Συντονιστής του γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, μιλώντας στον Realfm 97,8, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να ακολουθήσει μία παράταση του υφιστάμενου μνημονίου για περίοδο δύο ετών, σε περίπτωση που καθυστερήσει η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.

«Θα μπορούσε να γίνει μία παράταση του υπάρχοντος μνημονίου για ένα-δύο χρόνια έτσι ώστε να έχει ενεργό συμμετοχή και το ΔΝΤ» είπε ο κ. Λιαργκόβας.

«Αυτό σε περίπτωση που καθυστερήσουν τα πράγματα πέραν του Μαΐου, τότε προφανώς δεν θα μπορέσει να μπει στο πρόγραμμα το ΔΝΤ και προφανώς δεν θα μπορέσουμε να βγούμε στις αγορές. Άρα εκεί τι θα κάνουμε, γιατί θα χρειαστούμε να καλύψουμε τις χρηματοδοτικές ανάγκες» είπε και κατέληξε: «Σε αυτή την περίπτωση πιθανότατα να παραταθεί και να είναι ένα νέο μνημόνιο που μπορούμε να το πούμε όπως θέλετε… Τρία plus».

 

Tags: