Κάτια Μακρή για εξωδικαστικό συμβιβασμό: Αυτό δεν είναι ρύθμιση αλλά… απορρύθμιση!

«Επικοινωνούν με την πραγματικότητα ή μας κοροϊδεύουν;»

Την εκτίμηση ότι η ρύθμιση για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό, αν και την περιμέναμε έναν χρόνο, τελικά είναι… απορρύθμιση, εξέφρασε η Κάτια Μακρή στο σχόλιο της στο κεντρικό δελτίο του STAR με τη Μάρα Ζαχαρέα.

«Έναν χρόνο περιμένει η αγορά τον περίφημο εξωδικαστικό συμβιβασμό για τα χρέη και τελικά τι μας λένε; 

*αν είσαι μικρομεσαία επιχείρηση και χρωστάς λιγότερα από 15.000 δεν μπαίνεις. δηλαδή το κράτος σου λέει αν χρωστάς 7.000, άστα να γίνουν 15.000 για να στα ρυθμίσουμε. Παράλογο; Εντελώς!

*αν είσαι μεγάλη επιχείρηση , για να υπαχθείς στη ρύθμιση πρέπει να έχεις μια κερδοφόρα χρήση στα τελευταία 3 χρόνια. Ξέρετε πολλές επιχειρήσεις που να είναι κερδοφόρες  μέσα στα capital controls, με τη φορολογία στο Θεό και με την κατάσταση στην οικονομία; Κι αν είναι καμία πολυεθνική, δεν έχει ανάγκη να της ρυθμίσουνε τα χρέη. οι ζημιογόνες το έχουν ανάγκη μπας και σωθούνε.» τόνισε η δημοσιογράφος.

«Το ίδιο ακριβώς έκαναν και με το ΕΣΠΑ. Σου έδιναν ένα ποσό και έπρεπε και να βάλεις άλλα τόσα και επιπλέον να έχεις κερδοφορία την τριετία» είπε η κα Μακρή και κατέληξε: «Τα βλέπουμε αυτά και -επειδή η αγορά στενάζει- αναρωτιόμαστε: οι δανειστές αλλά και όσοι τα σχεδιάζουν, επικοινωνούν με την πραγματικότητα ή απλά μας κοροϊδεύουν ;».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top