Διάσημος ποπ σταρ αποκάλυψε ότι πάσχει από «Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας»

Ο λόγος για τον Robbie Williams

 Robbie Williams πάσχει από «Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγί

Είναι σπάνια σα διαταραχή, αλλά την έχει ένας από τους μεγαλύτερους ποπ σταρ της παγκόσμιας μουσικής σκηνής.

Ο Robbie Williams δε δίστασε να αποκαλύψει ότι πάσχει από μια παράξενη διαταραχή του ύπνου, που ονομάζεται Σύνδρομο Νυχτερινής Υπερφαγίας (NS-RED).

«Ενώ κοιμάμαι, σηκώνομαι και πηγαίνω και τρώω. Δεν το κάνω επίτηδες, δεν το καταλαβαίνω ότι το κάνω αλλά συμβαίνει. Και στον ύπνο μου θέλω ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες», έγραψε στο blog του, αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι πάσχει εδώ και περίπου ένα χρόνο.

Εξομολογήθηκε, ακόμα, ότι αυτή η διαταραχή τον έχει κάνει να δίνει μάχη με τη ζυγαριά, καθώς τα βράδια τα γεύματά του είναι κάθε άλλο παρά… διαιτητικά.

Χαρακτηριστικά ανέφερε ότι ένα βράδυ κατανάλωσε μακαρόνια με τυρί και μπισκότα βουτηγμένα στο φυστικοβούτυρο, κάτι που έχει ωθήσει τον 43χρονο τραγουδιστή να προσπαθεί να αντισταθμίσει αυτές τις θερμίδες με μία ισορροπημένη διατροφή το πρωί.

Το NS-RED είναι ένας συνδυασμός υπνοβασίας και επεισοδιακής υπερφαγίας, από το οποίο πάσχει μόλις το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού. Το άτομο σηκώνεται από το κρεβάτι του για να φάει, χωρίς να έχει συναίσθηση της συμπεριφοράς του. Αν και φαίνεται κωμικό, το εν λόγω σύνδρομο, εκτός από αύξηση του βάρους, μπορεί να οδηγήσει και σε διαβήτη τύπου 2, ενώ η αντιμετώπισή του ξεκινά με τη μελέτη ύπνου και, κάποιες φορές, δίνεται φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top