Σε βαθιά πολιτική κρίση η Ιταλία - Η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης

Παράδειγμα για την Ιταλία την Ελλάδα έφερε η Μέρκελ

Σε βαθιά πολιτική κρίση, η Ιταλία η τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης και μία από τις έξι ιδρυτικές χώρες της ένωσης. Η ανάθεση του σχηματισμού κυβέρνησης στο πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ Κάρλο Κοταρέλι, δεν έπεισε ούτε τις πολιτικές δυνάμεις ώστε να τον στηρίξουν, ούτε τις αγορές που αντιδρούν νευρικά. Κάθε άνοδος των ιταλικών ομολόγων συμπαρασύρει και το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας, της Ισπανίας αλλά και της χώρας μας!  Αυτό το καλοκαίρι θα είναι δύσκολο για την Ευρωζώνη.

Επιθυμούμε να εργαζόμαστε με κάθε κυβέρνηση αλλά έχουμε αρχές μέσα στην ευρωζώνη...

Όταν έγιναν εκλογές στην Ελλάδα και ο Αλέξης Τσίπρας έγινε Πρωθυπουργός τέθηκαν πολλά ζητήματα στο τραπέζι και στο τέλος της ημέρας δουλέψαμε μαζί. Μιλούσαμε οι δυο μας πολλές πολλές νύκτες, αλλά μαζί καταφέραμε κάτι.

Η Άγγελα Μέρκελ συγκρίνει την ρευστότητα στην ιταλική πολιτική ζωή με την κατάσταση στην Ελλάδα μετά την εκλογή ΣΥΡΙΖΑ.

ΠΡΟΣ ΝΕΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΙΤΑΛΙΑ

Ο ηγέτης της Λέγγας του Βορρά Ματτέο Σαλβίνι αναφέρθηκε στην πιθανότητα συνεργασίας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι και την κεντροδεξιά ενόψει των νέων εκλογών οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν το φθινόπωρο μετά την απόρριψη της κυβέρνησης που πρότεινε μαζί με το Κίνημα των πέντε αστέρων από τον Πρόεδρο της ιταλικής Δημοκρατίας.

Ο Ιταλός πρόεδρος όρισε χθες τον Κάρλο Κοτταρέλλι, πρωην αξιωματούχο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου ως μεταβατικό πρωθυπουργό με εντολή να προετοιμάσει τις πρόωρες εκλογές και να ψηφίσει τον επόμενο προϋπολογισμό.

Η πολιτική κρίση στην Ιταλία προκαλεί αναστάτωση και στην ιταλική οικονομία. Το χρηματιστήριο άνοιξε με πτώση 1.8% ενώ το σπρεντ του ιταλικού ομολόγου αυξήθηκε κατά 300 μονάδες και τα επιτόκια έφτασαν το 2.9%. 

Το απίστευτο είναι ότι ο Ματαρέλλα είπε όχι σε μια κεντροδεξιά προσπάθεια, είπε όχι σε μια προσπάθεια Λέγγας-Κινήματος Πέντε Αστέρων κι έδωσε την εντολή σε κάποιον κύριο X o οποίος δεν απολαμβάνει της εμπιστοσύνης κανενός...

 

Δείτε  το μεσημβρίνο δελτιο ειδήσεων του STAR 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top