Έρευνα ξεκινά η Ρωσία για την υπόθεση κατασκοπείας των Σκριπάλ και Γκλουσκόφ

Διαταγή στην Ρωσική Εξεταστική Επιτροπή έδωσε το Κρεμλίνο να διαλευκάνει τα δύο εγκλήματα που προκάλεσαν κατηγορίες από την πλευρά της διεθνούς κοινότητας.

Διαταγή Ρωσίας να διαλευκανθούν τα δύο εγκλήματα

Στο κόκκινο βρίσκονται οι διπλωματικές σχέσεις ανάμεσα στην Μ. Βρετανία και την Ρωσία, μετά την δολοφονία του Ρώσου πρώην πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του Γιούλια σε βρετανικό έδαφος.

Στο πλευρό της Μ. Βρετανίας έχουν συνταχθεί όλες οι μεγάλες δυνάμεις του δυτικού τόξου, ενώ η Μόσχα μετά από έντονες αντιδράσεις ξεκινά ανεξάρτητες έρευνες για να πέσει φως στην υπόθεση. Η δολοφονία και ενός Ρώσου επιχειρηματία του Γκλουσκόφ, γνωστού για την δυσαρέσκεια του προς τον Πούτιν, έχει οξύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι αντιμετωπίζει ως "ανθρωποκτονία" τον θάνατο του αυτοεξόριστου Ρώσου επιχειρηματία Νικολάι Γκλουσκόφ, ο οποίος βρέθηκε νεκρός την περασμένη Δευτέρα μέσα στο διαμέρισμά του στο Λονδίνο.

"Ξεκίνησε έρευνα για ανθρωποκτονία, με βάση τα αποτελέσματα της νεκροψίας", ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιαρντ, διευκρινίζοντας ότι την υπόθεση έχει αναλάβει η αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Σε αυτό το στάδιο, ο θάνατος του Γκλουσκόφ δεν συνδέεται με τη δηλητηρίαση του πρώην διπλού πράκτορα Σεργκέι Σκριπάλ και της κόρης του.

Ο 68χρονος Γκλουσκόφ ήταν στενός συνεργάτης του Μπορίς Μπερεζόφσκι, του Ρώσου ολιγάρχη που βρέθηκε απαγχονισμένος, επίσης στο Λονδίνο, το 2012.

Ο Ρώσος πρώην πράκτορας Σεργκέι Σκριπάλ, και η κόρη του δηλητηριάστηκαν στις 4 Μαρτίου στο Σάλσμπερι κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες με μια ισχυρή νευροτοξίνη, ενώ και οι δύο νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση. Μέχρι στιγμής η Βρετανίδα πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έχει απελάσει 23 Ρώσους διπλωμάτες από τη Βρετανία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top