Οι Τούρκοι σφυροκοπούν ανελέητα τους Κούρδους στην Αφρίν – Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο

Δείτε video από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις

Ενώ ο τουρκικός στρατός συνεχίζει τις επιχειρήσεις του στη βόρειο Συρία,το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ  πρόκειται να συζητήσει αργότερα σήμερα σχέδιο απόφασης για ανακωχή 30 ημερών.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗΣ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ

 

Στο video θα δείτε εικόνες από την επίθεση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων κατά αυτοκινητοπομπής που μεταφέρει όπλα και πυρομαχικά στην περιοχή της Αφρίν. Από την επίθεση τραυματίστηκε άγνωστος αριθμός ανθρώπων.

Σύμφωνα με άλλα μέσα ενημέρωσης η αυτοκινητοπομπή μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια και αμάχους.

ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΤΗΤΑ ΕΔΩΣΕ Ο ΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΑΧΗΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΤΗΣ ΣΥΡΙΑΣ

 

Παράλληλα για πρώτη φορά ο τουρκικός στρατός έδωσε εικόνες από τις πτήσεις των F16 στην Αφρίν κατά την ώρα της απογείωσης τους.

Στην περιοχή η οποία βάλλεται ανηλεώς από ξηράς και αέρος έχουν σπεύσει συριακές κυβερνητικές δυνάμεις οι οποίες γίνονται δεκτές με ανακούφιση από τον κουρδικό πληθυσμό. Ανεμίζουν συριακές σημαίες, αφίσες του Προέδρου Ασαντ ενώ αγκαλιάζουν και επευφημούν τους στρατιώτες.

ΑΝΕΛΕΗΤΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΦΡΙΝ ΚΑΙ ΕΝΤΟΝΟ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΡΙΑ

 

Πριν από λίγο ο Ερντογάν ανακοίνωσε ότι οι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν καταλάβει 415 τετραγωνικά χιλιόμετρα συριακού εδάφους στην περιοχή της Αφρίν.

Η Άγκυρα κάλεσε εν τω μεταξύ τον ολλανδό επιτετραμμένο μετά το ψήφισμα του κοινοβουλίου της χώρας του υπέρ της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων.

Ψηφοφορία θα διεξαχθεί αργότερα σήμερα στην έδρα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη, για την έγκριση σχεδίου απόφασης ανακωχής 30 ημερών στην Συρία.

Στόχος είναι η διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας σε περιοχές όπως η ανατολική Γούτα όπου τις τελευταίες ημέρες έχουν σκοτωθεί εκατοντάδες άνθρωποι.Πριν από λίγο εκδηλώθηκε και νέο κύμα βομβαρδισμών.Σύμφωνα με ιατρικές ανθρωπιστικές οργανώσεις έχουν πληγεί και 12 νοσοκομεία.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top