Ηχηρό μήνυμα Τραμπ στη Βόρεια Κορέα: «Μη μας υποτιμάτε»

Μίλησε στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέα - ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 16:18

Προειδοποίηση προς τη Βόρεια Κορέα, να μην υποτιμά τις ΗΠΑ έστειλε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο κοινοβούλιο της Νότιας Κορέας, χαρακτηρίζοντας την Πιονγιάνγκι ως μια «απάνθρωπη δικτατορία».

«Μη μας υποτιμάτε και μη μας δοκιμάζετε», διεμήνυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, προτρέποντας παράλληλα τα μέλη του νοτιοκορεατικού κοινοβουλίου να μην εκφοβιστούν από τη Βόρεια Κορέα.

«Δε θα επιτρέψουμε οι αμερικανικές πόλεις να απειλούνται με καταστροφή. Έχει έρθει η ώρα της ισχύος έναντι της Βόρειας Κορέας», συνέχισε.

Ο Αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε όλες τις χώρες να ενωθούν και να απομονώσουν την Πιονγιάνγκ, ενισχύοντας ακόμα περισσότερο την απομόνωσή της.

«Δε θα επιτρέψουμε οι χειρότερες ωμότητες στην ιστορία να επαναληφθούν εδώ, σε αυτό το έδαφος που πολεμήσαμε και πεθάναμε», τόνισε ο Ντόναλντ Τραμπ.

Προειδοποίησε επίσης τη Βόρεια Κορέα για την ανάπτυξη ισχυρών αμερικανικών δυνάμεων στην περιοχή που διέταξε ο ίδιος, αλλά προσέφερε επίσης μια διπλωματική διαδικασία για να «κλειστεί μια συμφωνία».

Ο Τραμπ συνεχίζει το ταξίδι του στην Ασία, με επόμενο σταθμό την Κίνα, όπου Aμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι θα πιέσει τον Kινέζο πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ να εντείνει την πίεση που ασκεί το Πεκίνο στην Πιονγιάνγκ.

 

Δείτε ολόκληρο το μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top