Παϊδάκια με σάλτσα σόγιας 360 ετών θα φάνε Μελάνια και Ντόναλντ στη Ν. Κορέα

Έκλεψε και πάλι τις εντυπώσεις η Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ στη συνάντηση με την σύζυγο του νοτιοκορεάτη ηγέτη

Λουκούλλειο θα είναι το δείπνο που θα απολαύσει το προεδρικό ζεύγος των ΗΠΑ το οποίο θα παρατεθεί προς τιμήν του από τον ηγέτη της Νότιας Κορέας στον Κυανό Οίκο.

Το μενού περιλαμβάνει μοσχαρίσια παϊδάκια που συνοδεύονται από εξαιρετική σάλτσα σόγιας 360 ετών, όπως επίσης και γλώσσα ψητή.

 Η σάλτσα σόγιας είναι ένα από τα βασικά συστατικά της νοτιοκορεάτικης γαστρονομίας. Παρασκευάζεται από διάσημους τεχνίτες και υφίσταται ζύμωση επί δεκαετίες, ίσως και αιώνες και πωλείται αντί δεκάδων χιλιάδων δολαρίων το λίτρο.

Κατά τη διάρκεια έκθεσης γαστρονομίας το 2012, μια ομάδα από τεχνίτες παρουσίασε μια σάλτσα που παρασκευάστηκε, σύμφωνα με αυτούς, πριν από 450 χρόνια, που πωλείτο αντί 100 εκατομμυρίων γουόν (77.000 ευρώ).

«Το μενού είναι προσαρμοσμένο σε τοπικές γεύσεις, παραδοσιακές, οι οποίες μπορεί επίσης να είναι του γούστου του προέδρου των ΗΠΑ», δήλωσε ο εκπρόσωπος στο νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap.

Στο αποψινό δείπνο υπάρχει επίσης γαρίδα που αλιεύτηκε κοντά σε απομακρυσμένα νησάκια στη θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με το προεδρικό μέγαρο, τα οποία διεκδικούν η Σεούλ και το Τόκιο.

Νωρίτερα η Μελάνια Τραμπ είχε συνάντηση με τη σύζυγο το Νοτιοκορεάτη ηγέτη και για μια ακόμα φορά κέρδισε τις εντυπώσεις.

Φορώντας ένα μαύρο πανωφόρι, μωβ γόβες και έχοντας πιασμένα τα μαλλιά της αλογοουρά, επισκίασε την κυρία Μουν, που επέλεξε ένα πιο συντηρητικό στυλ για τη συνάντησή τους.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top