Σκηνές...κομμωτηρίου στην τουρκική εθνοσυνέλευση: "Εσύ χτενίσου, τα μαλλιά μου είναι φυσικά"

Άναψαν τα αίματα μεταξύ βουλευτών

Σκηνές...κομμωτηρίου στην τουρκική εθνοσυνέλευση καβγάς

Καυγάς ξέσπασε στη τουρκική εθνοσυνέλευση μεταξύ βουλευτών του ΑΚΡ και του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (της αντιπολίτευσης) φτάνοντας στο σημείο ο ένας να λέει στον άλλο να χτενίζεται πριν πάει στη βουλή και ο άλλος να απαντά ότι δεν χρειάζεται χτένισμα, γιατί τα δικά του μαλλιά είναι φυσικά. Ακόμα, χαρακτήρισαν ο ένας τον άλλον «ανάγωγο».

Το νέο επεισόδιο ξέσπασε στην επιτροπή για τον προϋπολογισμό, όταν αρχικά ο βουλευτής του CHP, Ορχάν Σαρίμπαλ, κατηγόρησε το κυβερνών κόμμα για σπατάλη χρημάτων. «Κοιτάτε τα χρέη αυτής της χώρας. Κάνατε ιδιωτικοποιήσεις 70 δις τουρκικών λιρών. Σας άφησαν κληρονομιά; Τα πουλήσατε όλα και συνεχίζετε να πουλάτε. Δεν αφήνετε τίποτα».

Η συζήτηση άναψε και ενεπλάκησαν και άλλοι βουλευτές των δύο κομμάτων. Τότε, ο βουλευτής του ΑΚΡ, Γιουσούφ Σελαχατίν Μπεϊρίμπεϊ, σηκώθηκε και απευθυνόμενος στον βουλευτή του CHP, Σαρίμπαλ, του είπε: «Εσύ δεν χτενίζεις καν τα μαλλιά σου και έρχεσαι εδώ. Κοίτα, όλοι κατάλαβαν τι λέω. Χθες ήσουν ανάγωγος. Τι θα πει να παίζεις με τη μύτη σου, ανάγωγε; Όλοι κατάλαβαν τι λέω, όλοι». Τότε ο Σαριμπάλ του απάντησε: «Εσύ χτενίσου, εσύ έχεις ανάγκη από χτένισμα, όχι εγώ. Τα δικά μου μαλλιά είναι φυσικά. Εσύ χτενίσου. Εγώ δεν ήμουν ανάγωγος με κανέναν. Εσύ είσαι ανάγωγος».

 

Από την Τουρκία, Άννα Ανδρέου 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top