ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ οι ξένοι ηγέτες από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Εξέφρασαν τη φρίκη τους-Πρώτη ανάρτηση: 23-05-2017 11:30

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΜΕΝΟΙ οι ξένοι ηγέτες από την τρομοκρατική επίθεση στο Μάντσεστερ

Οι ξένοι ηγέτες έσπευσαν να καταδικάσουν την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Manchester Arena, με αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον νεότερο απολογισμό, 22 άνθρωποι να πεθάνουν, μεταξύ των οποίων μικρά παιδιά και 59 να τραυματιστούν.

«Φρίκη και θλίψη» εξέφρασε ο Μακρόν για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Tη φρίκη του εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την γαλλική προεδρία, μετά την επίθεση που προκάλεσε τον θάνατο 22 ανθρώπων σε συναυλιακό χώρο στο Μάντσεστερ.

«Με φρίκη και θλίψη ο κ. Εμανουέλ Μακρόν, πρόεδρος της Δημοκρατίας, έμαθε την είδηση της αιματηρής επίθεσης κατά την διάρκεια συναυλία στην Arena του Μάντσεστερ την περασμένη νύκτα. Απευθύνει προς τον βρετανικό λαό όλη του την συμπάθεια και την αποφασιστικότητα της Γαλλίας που βρίσκεται στο πλευρό του στο πένθος με μία ιδιαίτερη σκέψη για τα θύματα και τις οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας Εντουάρ Φιλίπ καταδίκασε την «πιο άνανδρη τρομοκρατία» που έβαλε στόχο «ειδικά και εσκεμμένα» πολύ νέους ανθρώπους κατά τη διάρκεια συναυλίας, όπως στο Παρίσι εδώ και περισσότερο από έναν χρόνο, σε μία αναφορά στην επίθεση στο Bataclan τον Νοέμβριο 2015.

Τραμπ για την επίθεση στο Μάντσεστερ: Δεν θα πω τους δράστες «τέρατα», αλλά «αποτυχημένους»

Σε μήνυμά του από το εξωτερικό όπου βρίσκεται για περιοδεία, ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως οι ΗΠΑ στέκονται αλληλέγγυες στον βρετανικό λαό, εκφράζοντας τον αποτροπιασμό του που τόσοι «νέοι, όμορφοι και αθώοι άνθρωποι, που ζούσαν και χαίρονταν τη ζωή τους δολοφονήθηκαν από εχθρικούς χαμένους». 

«Δεν θα τους πω τέρατα, γιατί θα τους άρεσε αυτός ο χαρακτηρισμός. Θα σκέφτονταν ότι αυτός είναι ένας εξαιρετικός όρος. Θα τους λέω από εδώ και πέρα, αποτυχημένους -γιατί αυτό είναι- και αυτό να το θυμάστε». 

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπογράμμισε ότι «η κοινωνία μας δεν θα δείξει άλλη ανοχή σε αυτή τη συνεχιζόμενη αιματοχυσία», κάνοντας λόγο για σφαγή αθώων ανθρώπων, και κυρίως αθώων παιδιών. 

Το μήνυμα της Μελάνια Τραμπ για τα θύματα του μακελειού στο Μάντσεστερ

«Οι σκέψεις και οι προσευχές μου είναι στις οικογένειες του Μάντσεστερ», έγραψε στο Twitter η σύζυγος του Ντόναλντ Τραμπ.

«Άνανδρη επίθεση» χαρακτήρισε το χτύπημα στο Μάντσεστερ ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ

«Μου σπαράζει την καρδιά να σκέφτομαι ότι, για μία ακόμη φορά, η τρομοκρατία προσπάθησε να εμπνεύσει φόβο εκεί που έπρεπε να υπάρχει χαρά, να σπείρει την διχόνοια εκεί όπου νέοι άνθρωποι και οικογένειες θα έπρεπε να γιορτάζουν μαζί», ανέφερε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε ανακοίνωσή του.

«Σήμερα θρηνούμε μαζί σας. Αύριο θα εργασθούμε στο πλευρό σας εναντίον εκείνων που επιδιώκουν να καταστρέψουν τον τρόπο ζωής μας. Αυτές οι άνανδρες επιθέσεις το μόνο που θα καταφέρουν είναι να ενισχύσουν την αποφασιστικότητά μας να εργασθούμε από κοινού για να νικήσουμε τους αυτουργούς τέτοιων άθλιων πράξεων», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Ενωσης στις συνομιλίες για το Brexit Μισέλ Μπαρνιέ υποσχέθηκε «υποστήριξη προς την βρετανική κυβέρνηση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας».

Μέρκελ: Θλίψη και αποτροπιασμός για την επίθεση στο Μάντσεστερ

Τη θλίψη και τον αποτροπιασμό της για την επίθεση στο Μάντσεστερ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, εξέφρασε η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ.

«Η Γερμανία είναι στο πλευρό των Βρετανών», ανέφερε η Γερμανίδα καγκελάριος σε ανακοίνωσή της.

«Αυτή η τρομοκρατική επίθεση θα ενισχύσει την αποφασιστικότητά μας να συνεργαστούμε με τους Βρετανούς φίλους μας ενάντια σε αυτούς που διαπράττουν τόσο απάνθρωπες ενέργειες», πρόσθεσε.

Έτοιμος να συνεργαστεί με το Λονδίνο ο Πούτιν για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εξέφρασε τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς τη Βρετανίδα πρωθυπουργό Τερέζα Μέι για την τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε στο Μάντσεστερ και τόνισε ότι η Μόσχα είναι έτοιμη να ενισχύσει τη συνεργασία της με το Λονδίνο για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

Ο Πούτιν υπογράμμισε ότι είναι «έτοιμος να ενισχύσει τη συνεργασία για θέματα αντιτρομοκρατίας με τους Βρετανούς μας εταίρους σε διμερές επίπεδο, όπως και στο πλαίσιο διεθνών προσπαθειών», τονίζεται ακόμη.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top