Φρίκη και αποτροπιασμό προκαλούν οι δηλώσεις του ρεπουμπλικανού γερουσιαστή της Οκλαχόμα, George Faught, ο οποίος υποστήριξε κατά την διάρκεια συζήτησης για το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο κατά της άμβλωσης (ακόμα και σε περιπτώσεις γενετικής ανωμαλίας), πως ο βιασμός είναι… θέλημα θεού!

Όπως θα δείτε και στο video, ο Faught σόκαρε άπαντες, λέγοντας:

«Ξέρετε, αν έχετε διαβάσει την Αγία Γραφή, υπάρχουν μερικές περιπτώσεις που συνέβη. Ο Κύριος χρησιμοποιεί όλες τις περιστάσεις».

Στη συνέχεια όταν τον ρώτησαν αν η αιμομιξία είναι θέλημα Θεού, τόνισε πως ισχύει η ίδια απάντηση, σημειώνοντας πως οι ερωτήσεις δεν έχουν σχέση με το νομοσχέδιο.

Ο γερουσιαστής Cory Williams υποστήριξε τότε πως οι ερωτήσεις έχουν να κάνουν με το επίμαχο νομοσχέδιο. «Δεν κάνεις καμία εξαίρεση για τον βιασμό και την αιμομιξία. Αυτό το σώμα θέλει να ξέρει, και εγώ προσωπικά, αν πιστεύεις πως ο βιασμός και η αιμομιξία είναι θέλημα Θεού».

«Μπορεί ο βιασμός και η αιμομιξία να μην είναι το καλύτερο που μπορεί να συμβεί, αλλά, λέτε ότι ο Θεός δεν είναι κυρίαρχος με κάθε δραστηριότητα που συμβαίνει στη ζωή κάποιου και δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει τα πάντα στη ζωή του και διαφωνώ με αυτό» υπογράμμισε από την πλευρά του ο George Faught.

Στη συνέχεια, έδωσε και διευκρινιστική ανακοίνωση, λέγοντας:

«Η ζωή, ανεξάρτητα από το πώς συλλαμβάνεται, είναι πολύτιμη και πρέπει να προστατεύεται. Επιτρέψτε μου να το ξεκαθαρίσω. Ο Θεός δεν εγκρίνει τον βιασμό ή την αιμομιξία. Ωστόσο ακόμα και στις χειρότερες συνθήκες ο Θεός μπορεί να φέρει ομορφιά από τις στάχτες».

 

Tags: