Στο Σαραντάπορο η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα: Επέστρεψε στον τόπο της τραγωδίας

Η συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου είχε στοιχίσει τη ζωή σε 4 συναδέλφους της – Εκείνη είχε σωθεί από θαύμα

Στο Σαραντάπορο επέστρεψε η Βασιλική Πλεξίδα

Ένας χρόνος συμπληρώνεται αύριο από την τραγωδία στο Σαραντάπορο Ελασσόνας, όπου τέσσερις ήρωες στρατιωτικοί σκοτώθηκαν, όταν συνετρίβη το στρατιωτικό ελικόπτερο στο οποίο επέβαιναν.

Η μόνη που είχε καταφέρει τότε να βγει ζωντανή από τα συντρίμμια, ήταν η Αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα, η οποία είχε σωθεί από θαύμα.

Προ ημερών, η Βασιλική Πλεξίδα βρέθηκε στο Σαραντάπορο, στο σημείο, όπου έχει στηθεί ένα μνημείο στην Παναγία, ώστε να μην ξεχάσει ποτέ κανείς τι συνέβη στις 19 Απριλίου του 2017.

Μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Facebook, η Βασιλική Πλεξίδα δημοσίευσε φωτογραφία από το σημείο, γράφοντας:

«Και η σημερινή μέρα από τις πιο σημαντικές μέρες στη ζωή μου! Σε ευχαριστώ Παναγία μου που με αξίωσες να σε τιμήσω στο σημείο στο οποίο με μετέφερες στην αγκαλιά σου, θαυματουργώντας έτσι με τη διάσωση μου!!! Να έχεις υπό την σκέπην σου τους συναδέλφους ήρωες μας που έπεσαν στο σημείο εκεί!»

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 

Ήταν Τετάρτη 19 Απριλίου του 2017. Το ελικόπτερο στο οποίο επιβαίνουν η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα,  ο υποστράτηγος Ιωάννης Τζανιδάκης, ο συνταγματάρχης (ΤΘ) Θωμάς Αδάμου, ο ταγματάρχης (ΑΣ) Δημοσθένης Γούλας και ο υπολοχαγός (ΑΣ) Κωνσταντίνος Χατζής, έχει απογειωθεί στις 07:20 το πρωί για να εκτελέσει πτήση επιτήρησης κατά μήκος των βορείων συνόρων για την εμπέδωση αισθήματος ασφαλείας στους κατοίκους των ακριτικών περιοχών.

Ωστόσο μερικά λεπτά αργότερα, το ελικόπτερο τύπου «Χίουι», συντρίβεται στην περιοχή Σαραντάπορο Ελασσόνας.

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ ΠΛΕΞΙΔΑ – ΠΩΣ Η ΠΑΝΑΓΙΑ ΤΗΝ «ΞΕΡΙΖΩΣΕ» ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΘΙΣΜΑ

 

«Απογειωθήκαμε στις 07:20 το πρωί από το αεροδρόμιο του Στεφανοβικείου. Μέσα σε λίγα λεπτά  - εγω ασχολιόμουν με το φάκελο του ελικοπτέρου έκανα κάτι τελευταίες εγγραφές- σηκώνω το κεφάλι μου και βλέπω ότι ήμασταν μέσα σε μια χαράδρα. Ακούω κατευθείαν το μπαμ. Χτυπήσαμε... Θυμάμαι τον εαυτό μου να χτυπά και το κεφάλι μου να πηγαίνει μπρος-πίσω.  Ασυναίσθητα έκανα κατευθείαν το σταυρό μου και ζήτησα τη βοήθεια της Παναγίας.

Αμέσως την είδα ολοζώντανη, να κατεβαίνει μπροστά μου φορώντας έναν κόκκινο μανδύα. Με άρπαξε και με ξερίζωσε με το κάθισμα και το πάτωμα, το οποίο είναι πολύ δύσκολο. Βγήκε με χειρουργική επέμβαση, με τα 1.200 κριτσίνα τα οποία έχει. Με άρπαξε και με ξερίζωσε. Ένιωσα το σήκωμα, την εξύψωση, το τράβηγμα. Και μετά το ελικόπτερο συνέχισε πάλι να ανατρέπεται. Με τοποθέτησε τέρμα πίσω και αριστερά όπως ήταν το σκηνικό του δυστυχήματος, σε ένα πουρνάρι με μισογυρισμένη την πλάτη και δεν μου επέτρεψε να έχω καμία εικόνα από το δυστύχημα και τους συναδέλφους μου.

Μετά το ελικόπτερο συνέχισε να ανατρέπεται και απ΄ότι μάθαμε η Παναγία οδήγησε το ελικόπτερο να πέσει πάνω στην κεντρική κολώνα της ΔΕΗ, κόβοντάς την φέτες. Το καλώδιο από την κολώνα της ΔΕΗ δεν επέτρεψε η Παναγία να πέσει κάτω. Όταν πήγαμε όταν έγιναν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου, στεκόταν με θαυμαστό τρόπο σαν να το κρατούσε ένα αόρατο χέρι προς τα πάνω, το οποίο δεν εξηγείται γιατί αν το καλώδιο ακουμπούσε κάτω, θα παίρναμε όλοι φωτιά, επειδή το βουνό ήταν ποτισμένο με καύσιμο. Από το πρωί απ’ ότι μάθαμε έψαχναν αεροσκάφη και ελικόπτερα να μας εντοπίσουν αλλά δεν μπορούσαν με τίποτα γιατί το σημείο ήταν πολύ δύσβατο. Κανείς δε μπορούσε να μας δει από ψηλά, μόνο αν ερχόταν κάποιος πεζός.

Όταν παραπονέθηκαν τα γύρω χωριά ότι έγινε διακοπή του ρεύματος, έστειλε υπάλληλο η ΔΕΗ όπως μου είπε η Παναγία, η οποία μου κρατούσε συντροφιά επί 2,5 ώρες, με είχε στην αγκαλιά της στο κάθισμα. Με κρατούσε ακριβώς όπως απεικονίζεται στην εικόνα. Με κούρνιαζε σαν να ήμουν μωρό στην αγκαλιά της. Εμένα μου φάνηκε δευτερόλεπτο αλλά ήταν 2,5 ώρες. Το ατύχημα έγινε 07:50 με βρήκαν 10:30. Όλο αυτό το διάστημα ήμουν με την Παναγία. Δεν είχα αίσθηση του χρόνου, του τόπου… τίποτα.

Με είχε αγκαλιά και μου έλεγε "σώπασε γιατί φοβάσαι; Είμαι εγώ εδώ. Θα στείλω να σε βρούνε". Μου μιλούσε σιγανά, με ηρεμούσε μου έδινε κουράγιο γιατί ήμουν σε σοκ. Δεν πόνεσα ποτέ, παυσίπονο δεν πήρα, μου έφερνε ο άντρας μου στην Εντατική το θαυματουργό λαδάκι της Παναγίας. Είχα πάντα μαζί μου στη φόρμα πτήσεως την εικόνα της Παναγίας της Ακρωτηριανής. Τη δεύτερη ημέρα εμφανίστηκε στην Εντατική, μου πήρε όλους τους πόνους. Η παναγία μου είπε "θέλω να κηρύττεις το θαύμα το οποίο σου έγινε, για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα που έρχονται". Εγώ της το υποσχέθηκα. Το θαύμα είναι πολλαπλό, ξεκινά από τη διάσωσή μου μέχρι την ταχεία ανάρρωση την οποία έχω».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top