Νέα κατασκοπευτικά drones στέλνει στο Αιγαίο η Άγκυρα

27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου - Νέα ενημέρωση 31-03-2018 08:00

Mε νέα φτηνά όπλα επιτήρησης του Αιγίαιου εξοπλίζεται η Άγκυρα.

Συνήθως τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι Τούρκοι τα χρησιμοποιούσαν για να εξοπλίσουν το στρατό ξηράς, αλλά τα δεδομένα τώρα αλλάζουν, όπως δείχνει η συμφωνία που υπογράφηκε με την εταιρεία κατασκευής τους και το πολεμικό ναυτικό.

Τώρα, τα μη επανδρωμένα αεροπλάνα θα εκτελούν πτήσεις και θα επιτηρούν τον εναέριο χώρο του Αιγαίου. Όπως αναφέρουν  πληροφορίες, πριν από  δύο μέρες έγιναν οι πρώτες τους πτήσεις πάνω από το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Tα μη επανδρωμένα αεροπλάνα μέσα από υπερσύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα, συγκεντρώνουν πληροφορίες, για διερευνητικούς σκοπούς και επιπλέον εκτελούν αποστολές παρακολούθησης, ενώ μέσω υπολογιστή μπορούν να μεταδώσουν απευθείας εικόνα σε κέντρα στρατιωτικών επιχειρήσεων. Όμως και ο Ελληνικός στρατός έχει μη επανρωμένα αεροσκάφη, και μάλιστα μπορούμε να αντιδράσουμε θολώντάς τους την εικόνα για τα ελληνικά νησιά.
 

Προκαλούν οι Τούρκοι: 27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου πάνω από το Αιγαίο

 

Συνεχίζουν τις προκλήσεις οι Τούρκοι με  27 παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Τρία τουρκικά αεροσκάφη αναχαιτίστηκαν την Παρασκευή από ελληνικά μαχητικά, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Δύο τουρκικά οπλισμένα  F-16 τα οποία πετούσαν σε σχηματισμό και ένα ATR-72 εκτός της παραβίασης του εθνικού εναέριου χώρου,  προχώρησαν επίσης σε τρεις παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν όπως προβλέπουν οι διεθνείς κανόνες.

 

Το υποβρύχιο Παπανικολής συνόδευε Αμερικανικό αεροπλανοφόρο​

 

Μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, έκανε το υποβρύχιο Παπανικολής, που επί 12 μέρες συνόδευε στην Κυπριακή ΑΟΖ και συγκεκριμένα από την Κρήτη εώς την Κύπρο, το Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο «Ivozima» που θα έκανε άσκηση στο Ισραήλ.

Να τονίσουμε πως είναι σημαντικό να είναι δίπλα στο Αμερικάνικο αεροπλανοφόρο ένα  Ελληνικό υποβρύχιο.

Άσκηση  Τούρκων την Μ.Δευτέρα στο Καστελόριζο

 

Την Μ. Δευτέρα οι Τούρκοι έχουν άσκηση, Νότια του Καστελόριζου παραβιάζοντας το μνημόνιο Παπούλια- Γιλμάζ.

 


 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα εδώ.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top