Οι Έλληνες πιλότοι που έζησαν τον εφιάλτη της Καμπούλ στο Star: «Οι σφαίρες σφύριζαν δίπλα από τα κεφάλια μας»

Σκηνικό ταινίας τρόμου

Ο Βασίλης Βασιλείου έμεινε 13 ώρες κάτω από το κρεβάτι και ο Μιχάλης Πουλικάκος, 9 ώρες στην μπανιέρα με μαξιλάρια. Οι Έλληνες πιλότοι που έζησαν τον τρόμο των Ταλιμπάν βομβιστών αυτοκτονίας και κατάφεραν να βγουν ζωντανοί μιλούν στον Βαγγέλη Γκούμα από την Καμπούλ.

13 ώρες τρόμου. Μια απίστευτη μάχη επιβίωσης εν μέσω εκρήξεων πυροβολισμών.. Κι όμως οι έλληνες κυβερνήτες κατάφεραν να σωθούν. Οι μαρτυρίες τους στο Star συγκλονίζουν.

Η ψυχραιμία και το ένστικτο της επιβίωσης έσωσαν τον κυβερνήτη Βασίλη Βασιλείου. Έφτιαξε ένα σκηνικό διαφυγής, ενώ ο ίδιος ήταν εκεί μέσα στο δωμάτιο. Έκλεισε τα κινητά του, άνοιξε τα παραθυρόφυλλα για να φανεί πως έπεσε στο κενό και κράτησε το κρεβάτι του 10 πόντους πάνω από το έδαφος... επί 13 ώρες.

«Άκουσα τους πυροβολισμούς να ανεβαίνουν από τις σκάλες, τότε έπρεπε να κάνω κάτι, να ενεργήσω για να μπορέσω να δω πως θα αντέξω. Ήμουν τυχερός που το πρώτο δωμάτιο που ανοίξανε ήταν το διπλανό από μένα, σπάσανε την πόρτα, άφησαν τα πυρομαχικά τους εκεί και το χρησιμοποιούσαν καθ΄ όλη την διάρκεια σαν σημείο για να μπορούνε να βλέπουνε κάτω στην πλατεία και στους περιφερειακούς χώρους και να μπορούν να πυροβολούν από κει.

Κατόπιν άκουσα που ερχόντουσαν προς το δωμάτιο το δικό μου. Πήρα το στρώμα, το έβαλα στην πόρτα του ενός κρεβατιού, άνοιξα την πόρτα και τις κουρτίνες της εξώπορτας, της μπαλκονόπορτας και πήγα κι έκατσα κάτω από το δεύτερο μονό κρεβάτι, το σήκωσα και μπήκα από κάτω».

Άκουγε τις συνομιλίες των τρομοκρατών στο δωμάτιό του, πάνω από το κεφάλι του. Ο Μπενάλ  λέει - ήταν ο αρχηγός τους. Σκηνές βγαλμένες από κινηματογραφική ταινία. Τα γέλια μετατράπηκαν ξαφνικά σε ουρλιαχτά και τα χαμόγελα έγιναν τρόμος.

Οι Ταλιμπάν πυροβολούν αδιακρίτως. Μετά τις πρώτες εκρήξεις ξέσπασε φωτιά και το ξενοδοχείο βυθίστηκε στο σκοτάδι 

Με μαξιλάρια στην μπανιέρα σώθηκε ο Έλληνας πιλότος Δημήτρης Πουλικάκος

 

«Έμεινα στο δωμάτιο μου γύρω στις 9 ώρες, μέσα στην μπανιέρα, αφού έκανα ότι ήμουν στο δωμάτιο για να πυροβολήσουν τις βαλίτσες μου εκεί που τις είχα καλύψει με τα στρώματα κι όλα αυτά, είχα κλείσει και την πόρτα για να φαίνεται ότι διέφυγα από κει, κι όπως μας είχαν συμβουλέψει έμεινα μέσα στην μπανιέρα και περίμενα από κει το πότε θα εισβάλουν οι τοπικές δυνάμεις για να τους αντιμετωπίσουν, το οποίο δυστυχώς καθυστέρησε πάρα πολύ».

Για ώρες ο Μιχάλης πίστευε πως ο Βασίλης είναι νεκρός. Αυτό μετέδωσε και το BBC.

Με αυτό το μήνυμα στο facebook o έλληνας κυβερνήτης  καθησύχασε την οικογένεια και τους φίλους του: «Είμαι ακόμα στο ξενοδοχείο στην Καμπούλ. Ασφαλής, αλλά τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα. Σας ευχαριστώ για το ενδιαφέρον και τις ευχές».

Οι Έλληνες κυβερνήτες  που βρίσκονταν στην Καμπούλ για να εκπαιδεύσουν νέους πιλότους της εταιρίας είναι πλέον ασφαλείς και θα επιστρέψουν σύντομα στις οικογένειές τους.

 

 

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star εδώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top