Πλημμύρες, απεγκλωβισμός πολιτών και κατολισθήσεις στην Πρέβεζα - Γυναίκα κινδύνευσε στην Κέρκυρα

Πλημμύρισαν και οι Παξοί - Νέα ενημέρωση 20:30

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις από τον Λούρο της Πρέβεζας, μέχρι την Κόνιτσα και τα Τζουμέρκα.

Ιδιαίτερα στον Λούρο, τουλάχιστον 20 σπίτια και 5 καταστήματα πλημμύρισαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, έπειτα από υπερχείλιση του ποταμιού, με συνέπεια να μπουν τα νερά στον οικισμό και να μετατραπούν οι δρόμοι σε χείμαρροι. Η πυροσβεστική κλήθηκε να απεγκλωβίσει ανθρώπους από σπίτια, μέσα στα οποία το νερό έφτασε ακόμη και στο 1 μέτρο.

Οι πυροσβέστες απεγκλώβισαν 10 πολίτες, ενώ έως αυτήν την ώρα εργάζονται για την απάντληση υδάτων από σπίτια. Πολλά από τα χωριά της περιοχής, έχουν προβλήματα στην πρόσβαση λόγω κατολισθήσεων. Στο χωριό Ανω Ράχη, κατέρρευσε τμήμα βουνού με αποτέλεσμα βράχια και πέτρες να δημιουργήσουν προβλήματα στον οικισμό και το δρόμο, ενώ καταπλακώθηκε και ένα αυτοκίνητο.

Το οδόστρωμα έχει καταρρεύσει προς την Λαγκάδα Μαστοροχωρίων, καθώς υπερχείλισε ο Σαραντάπορος, δήλωσε ο δήμαρχος Κόνιτσας Ανδρέας Παπασπύρου, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

Επίσης, υπερχείλισε ο Αώος με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν οι καλλιέργειες στον κάμπο της Κόνιτσας και να κοπούν οι αγωγοί του εξωτερικού δικτύου ύδρευσης της περιοχής. Η ύδρευση της κωμόπολης είναι ανεπαρκής γιατί γίνεται από αντλιοστάσιο. Προβλήματα, καταγράφονται σε όλο το οδικό δίκτυο, υπάρχουν κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων, ενώ συνεργεία του δήμου και της Πολιτικής Προστασίας, εργάζονται πυρετωδώς για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

«Πνίγηκε» η δυτική Στερεά Ελλάδα - Σοβαρά προβλήματα λόγω της κακοκαιρίας (φωτο&βίντεο)

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ - Ποιες περιοχές θα πληγούν από την κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Σε ορμητικούς χείμαρρους μετατράπηκαν το βράδυ οι δρόμοι στον Γάιο, πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή που πλήττουν το νησί.

Δεκάδες σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν, ενώ το νερό παρέσυρε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες.

Στο σημείο σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Νωρίτερα, χείμαρρος στη Λευκίμμη, στα νότια της Κέρκυρας, παρέσυρε όχημα με αποτέλεσμα να κινδυνεύσει η οδηγός του.

Η γυναίκα σώθηκε όταν, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το ΑΜΠΕ, πολίτες κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Στην περιοχή έσπευσε και η Πυροσβεστική, που μέχρι το απόγευμα προέβη σε δεκάδες κοπές δέντρων, ενώ Ι.Χ. όχημα που ήταν σταθμευμένο σε δρόμο, στην περιοχή της Γαρίτσας, μέσα στην πόλη της Κέρκυρας, υπέστη σοβαρές υλικές ζημιές όταν καταπλακώθηκε από δέντρο που έσπασε από τους δυνατούς ανέμους.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top