Είδαν και αποείδαν οι κάτοικοι της Γαύδου με την εικόνα που έχει αποκτήσει το νησί τους και αποφάσισαν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια του ξεκαθαρίζοντας στους παραθεριστές ότι λένε «όχι» στον ναρκωτουρισμό.

Οι κάτοικοι με τη στήριξη του δήμου σήκωσαν πανό στο λιμάνι του νησιού με το οποίο δηλώνουν μηδενική ανοχή σε οποιαδήποτε προσπάθεια να μετατραπεί ο τόπος τους σε προορισμό ναρκωτουρισμού.

Το πανό γράφει:

«Η Γαύδος πατάει πόδι

Η Γαύδος είναι η πατρίδα μας

Όλα αυτά τα χρόνια σας υποδεχόμαστε για να μοιραστούμε τη γαλήνη και την ομορφιά της

Είμαστε απλοί άνθρωποι, δεν χρειαζόμαστε ναρκωτικά για να δούμε πόσο γαλανός είναι ο ουρανός

Είμαστε απλοί άνθρωποι και θέλουμε να παραμείνουμε έτσι

Μηδενική ανοχή στον ναρκω-τουρισμό»


«Κάτοικοι, παραθεριστές και δήμος, αντιδρούμε στο να γίνει το νησί προορισμός ναρκωτουρισμού. Υπάρχει πανό στο λιμάνι, αφίσες ενώ γίνεται και ενημέρωση των επισκεπτών. Η κρίση βοηθά στην έξαρση των ναρκωτικών, επειδή οι πολίτες είναι ευάλωτοι. Αυτή η πρωτοβουλία ξεκίνησε επειδή έχει αρχίσει να διαμορφώνεται γενικά η αντίληψη στον κόσμο και να περνάει αυτό είτε σε ιστότοπους είτε σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι η Γαύδος είναι το νησί των απόλυτων ελευθεριών με ανοχή στα πάντα. Δεν είναι έτσι. Δεν είμαστε δεκτικοί και απόλυτα ανεκτικοί σε όλα», δήλωσε στο Flashnews η δήμαρχος Γαύδου, Ε. Καλλίνικου. 

Πηγή: Flashnews
Tags: