ΑΓΡΙΑ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στις φοιτητικές εκλογές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη-Κουκουλοφόροι χτύπησαν φοιτητές

Ένταση με τα ΜΑΤ- Πρώτη Ανάρτηση 24-05-2017 14:09

Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανήμερα των φοιτητικών εκλογών.

AΓΡΙΟ ΞΥΛΟ ΚΑΙ... ΤΣΕΚΟΥΡΙΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ (ΧΗΜΕΙΟ)

Σύμφωνα με πληροφορίες, νεαροί με φωτοβολίδες και τσεκούρια επιτέθηκαν σε φοιτητές που βρίσκονταν στο Χημείο (Παιδαγωγικό) στην οδό Ναυαρίνου για τις φοιτητικές εκλογές και ακολούθησε συμπλοκή. Λίγο μετά υπήρξε επέμβαση της αστυνομίας που απώθησε τους ταραξίες προς τα Εξάρχεια. 

Κάποιοι φοιτητές, από το μπαλκόνι της σχολής τους,  είδαν ανήσυχοι τα επεισόδια.

Οι δυνάμεις των ΜΑΤ κατάφεραν να απομακρύνουν τους νεαρούς, που βρήκαν καταφύγιο στα Εξάρχεια και που προλάβαν, όμως, να προκαλέσουν ζημίες σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

VIDEO ΑΠΟ ENET

Αγανακτισμένοι από τα συνεχόμενα επεισόδια, οι φοιτητές του Οικονομικού Πανεπιστήμιου πήραν τις κάλπες τους και έκαναν τις εκλογές στο Ζάππειο, μακριά από τους επίδοξους ταραξίες.

VIDEO ΑΠΟ ENET

ΡΟΠΑΛΟΦΟΡΟΙ ΕΔΕΙΡΑΝ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Όπως αναφέρει το thestival, ομάδα περίπου 30 ατόμων που φορούσαν κράνη και κρατούσαν ρόπαλα επιτέθηκε με δολοφονική μανία εναντίον ολιγομελούς ομάδας φοιτητών της παράταξης ΔΑΠ- ΝΔΦΚ.

Παράλληλα, έσκισαν αφίσες και πέταξαν κάτω τις κάλπες, που υπήρχαν στην αίθουσα.

Κατά την επίθεση τραυματίστηκε στο κεφάλι ένας από τους φοιτητές της ΔΑΠ. Τα θύματα της επίθεσης καταγγέλλουν ότι οι δράστες είναι φοιτητές που ανήκουν σε ακρο- αριστερές παρατάξεις και στον αντιεξουσιαστικό χώρο.


 

Οι νεολαίες και ο υπουργός παιδείας καταδίκασαν τα επεισόδια. Αν και το κλίμα ήταν υποτονικό στις φετινές εκλογές, οι παρατάξεις ελπίζουν να ανεβάσουν ή, τουλάχιστον, να κρατήσουν σταθερά τα ποσοστά τους. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top