To star.gr στο Άλσος Βεΐκου-Ένας καταπράσινος μυστικός παράδεισος στην «καρδιά» της Αθήνας

Το επισκεφτήκαμε, το φωτογραφήσαμε και τραβήξαμε βίντεο με κάμερα 360 μοιρών

To star.gr στο Άλσος Βεΐκου

Παρασκευή πρωί, αρχές Μαΐου και ο ήλιος καίει λες και είναι καλοκαίρι… Το parking του Άλσους Βεΐκου στο Γαλάτσι, έχει αρκετά αυτοκίνητα για καθημερινή, καθώς πολλοί είναι οι κάτοικοι της περιοχής που έχουν έρθει για να απολαύσουν την ηλιόλουστη ημέρα, είτε ξαπλωμένοι στο γρασίδι, είτε αθλούμενοι, είτε πίνοντας καφεδάκι στις καφετέριες του καταπράσινου πάρκου.

 

Το Άλσος Βεΐκου έκτασης περίπου 256 στρεμμάτων, αποτελεί την ιδανική επιλογή απόδρασης από το γκρίζο και την «ασφυξία» της Αθήνας… Σε μόλις 20 λεπτά από το κέντρο της πόλης, βρίσκεσαι σε ένα χώρο όπου μπορείς να απολαύσεις την ομορφιά της φύσης κάνοντας ποδήλατο ή περπατώντας. Μπορείς ακόμα να αθληθείς, να ψυχαγωγηθείς και να περάσεις κάποιες ώρες ξεγνοιασιάς και ξεκούρασης πίνοντας καφεδάκι χαλαρά υπό τον ίσκιο των πεύκων.

Εδώ φιλοξενούνται γήπεδα μπάσκετ, τένις, βόλεϊ, γήπεδο ποδοσφαίρου, γήπεδο 5x5, κολυμβητήριο, στίβος, κλειστό γυμναστήριο πολλαπλών χρήσεων, υπαίθριο γυμναστήριο με όργανα άθλησης, παιδική χαρά, καφετέριες αίθριο αμφιθέατρο το οποίο κατά καιρούς φιλοξενεί πολιτιστικές εκδηλώσεις και θερινό σινεμά.

Στο Άλσος, θα δεις μαθητές να παίζουν μπάσκετ και ποδόσφαιρο, μικρά παιδιά να «αλωνίζουν» στην παιδική χαρά υπό το άγρυπνο βλέμμα των γονέων τους, ενώ στα διάσπαρτα ξύλινα κιόσκια «αράζουν» ως επί το πλείστον έφηβοι.

 Στα παγκάκια που βρίσκονται σε όλο το μήκος των μονοπατιών συνταξιούχοι κάθονται με τις ώρες και συζητούν. Παρακάτω, άτομα όλων των ηλικιών γυμνάζονται στα υπαίθρια όργανα ενώ άλλοι κάνουν προπόνηση στο κολυμβητήριο και στο τένις.

Δεν χρειάζεται λοιπόν να βγεις εκτός Αθηνών για να νιώσεις κοντά στη φύση… Υπάρχουν και μικροί καταπράσινοι παράδεισοι στην «καρδιά» της πόλης!

 

Ρεπορτάζ: Μαρία Κυπραίου

Email: mkipreou@star.gr

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top