ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΖΕΤΑΙ ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Και η εισαγγελέας είναι προτείνει να γίνει δεκτή η αίτησή του -Πρώτη ανάρτηση: 13:57

Κατά οριακή πλειοψηφία 3-2 το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας έκανε δεκτή την αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής των 20 ετών κάθειρξη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Όπως δήλωσε στο star.gr ο δικηγόρος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Γ. Παγορόπουλος, το δικαστήριο αποφάσισε την αποφυλάκισή του με τους εξής περιοριστικούς όρους:

  • Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα
  • Παράδοση διαβατηρίου
  • Παράδοση ταυτότητας
  • Διαμονή σε μόνιμο τόπο κατοικίας
  • Εμφάνιση μια φορά το μήνα στο Α.Τ της περιοχής του
  • Καταβολή εγγύησης 200.000 ευρώ.

Ο Γ. Παγορόπουλος έχει ήδη προσβάλει τον έκτο όρο της αποφυλάκισης του Άκη Τσοχατζόπουλου, και αυτή την ώρα το δικαστήριο έχει αποσυρθεί προκειμένου να αποφασίσει αν θα αλλάξει το ποσό της εγγυοδοσίας. 

Όπως είπε στο star.gr ο δικηγόρος του κ. Τσοχατζόπουλου, το ποσό αυτό είναι πολύ υψηλό και τα χρήματα δεν υπάρχουν. 

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, αμέσως μόλις έμαθε τα νέα ξέσπασε από τη χαρά του. Το κλίμα στο νοσοκομείο είναι πανηγυρικό και σύμφωνα με πληροφορίες μοιράζουν γλυκά σε γιατρούς και ασθενείς. 

 

 

Νωρίτερα, η εισαγγελέας της έδρας είχε προτείνει για πρώτη φορά να γίνει δεκτή η αίτηση αποφυλάκισης του πρώην υπουργού, ο οποίος έχει καταδικαστεί για το σκάνδαλο των εξοπλιστικών, υποστηρίζοντας ότι σε περίπτωση περαιτέρω παραμονής του Άκη Τσοχατζόπουλου στις φυλακές προκύπτουν ενδείξεις πως η βλάβη που θα υποστεί η υγεία του θα είναι υπέρμετρη.

«Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο ενώ η μετεγχειρητική του πορεία είναι αργή λόγω των πολλαπλών προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει», είπε.

Παρ’ όλ’ αυτά, επεσήμανε ότι τα μέχρι τώρα προβλήματα υγείας που εμφάνισε ο κ. Τσοχατζόπουλος με την καρδιά και τα πόδια του, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά αν και είναι κρατούμενος.

«Δεν θα αντιμετωπιζόταν καλύτερα αν ήταν ελεύθερος», είπε.

Με την εισήγηση της εισαγγελέως συμφώνησε και ο αναπληρωτής εισαγγελέας Σταμάτης Δασκαλόπουλος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top