Οι ΟΧΤΩ ΓΡΙΦΟΙ της τραγωδίας στη Θήβα! Τι συνέβη και η Porsche σκόρπισε το θάνατο στην Εθνική Οδό

Όλα τα σενάρια που εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ

Οι ΟΧΤΩ ΓΡΙΦΟΙ της τραγωδίας στη Θήβα!

Μια… κινητή βόμβα! Έτσι χαρακτηρίζουν αξιωματικοί της Τροχαίας την Porsche που σκόρπισε το θάνατο το απόγευμα της Κυριακής στην Εθνική Οδό Αθηνών – Λαμίας στο ύψος της Θήβας.

Ήδη οι αστυνομικοί του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Βοιωτίας αναζητούν την αιτία για την οποία ο 24χρονος οδηγός του πολυτελούς αυτοκινήτου και γιος του ιδιοκτήτη των καταστημάτων Jumbo έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο χώρο πάρκινγκ της εθνικής οδού και να καρφωθεί στο σταθμευμένο όχημα του Υ. Π. μέσα στο οποίο βρίσκονταν η 33χρονη σύζυγός του και το μόλις 3 ετών παιδί τους.

Το βίντεο από τη στιγμή της σφοδρότατης σύγκρουσης που διέρρευσε στα μέσα αποτελεί το βασικό οδηγό για τις έρευνες, οι οποίες και επικεντρώνονται σε οχτώ βασικά σημεία.

  1. Στην ταχύτητα που είχε αναπτύξει το αυτοκίνητο του 24χρονου. Στο μικροσκόπιο θα μπουν ο εγκέφαλος του οχήματος, ίχνη φρεναρίσματος αν υπάρχουν, εικόνες από τις κάμερες κυκλοφορίας πριν από το σημείο της πρόσκρουσης, καταθέσεις αυτοπτών μαρτύρων και πορίσματα εμπειρογνωμόνων.
  2. Οι αξιωματικοί της Τροχαίας εξετάζουν ακόμα το ενδεχόμενο ο οδηγός της Porsche να έκανε προσπέραση από δεξιά ή απότομη αλλαγή κατεύθυνσης με υψηλή ταχύτητα.
  3. Εξετάζεται ακόμα το ενδεχόμενο εμπλοκής άλλου οχήματος, αν και τα πρώτα στοιχεία δεν επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο.
  4. Κλατάρισμα του ελαστικού, ολισθηρότητα του οδοστρώματος, αιφνίδια αδιαθεσία του οδηγού ή χρήση κινητού τηλεφώνου.
  5. Στο μικροσκόπιο θα μπει επίσης η κατάσταση του οχήματος, σύστημα διεύθυνσης όπως και
  6. Η κατάσταση του οδηγού – συνοδηγού με τη διενέργεια νεκροψίας και τοξικολογικών – ιστολογικών εξετάσεων για να διαπιστωθεί αν είχε πιει ο οδηγός.
  7. Ένα ακόμα σενάριο είναι η ξαφνική απώλεια ορατότητας από καπνό εξάτμισης ή σπρέι νερού προπορευόμενου οχήματος.
  8. Τέλος από το υπουργείο Μεταφορών θα ερευνηθεί αν είχε άδεια ικανότητας οδηγού, ακόμη κι αν είχε οδηγήσει ξανά αυτό το γρήγορο αυτοκίνητο. 
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top