Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Οδυσσέας» και «Cosmocinema»

Παραβρέθηκαν πολλοί διαγωνιζόμενοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι,

Απονεμήθηκαν τα βραβεία «Οδυσσέας» και «Cosmocinema»

Με την απονομή των Βραβείων «Οδυσσέας» και των Βραβείων «Cosmocinema», σε μία καταπληκτική βραδιά στις 12 Μάη 2018, ολοκληρώθηκε το 11ο ετήσιο Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε από τις 7 μέχρι τις 12 Μάη, στο Θέατρο Τέχνης του Λονδίνου.

Στην τελετή απονομής παραβρέθηκαν πολλοί διαγωνιζόμενοι σκηνοθέτες, παραγωγοί και σεναριογράφοι, ο Πρέσβης της Ελλάδας στο Ηνωμένο Βασίλειο κ. Δημήτρης Καραμήτσος-Τζιράς, η Διευθύντρια του Γραφείου Τύπου της Πρεσβείας στο Λονδίνο κ. Έλενα Σουπιανά, καθώς και πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ. Την τελετή παρουσίασε ο δημοσιογράφος κ. Θανάσης Γκαβός.

Το φεστιβάλ παρουσίασε πλούσιο πρόγραμμα με διαγωνιστικό χαρακτήρα και μοναδικές παγκόσμιες στη Μεγάλη Βρετανία, εξαιρετικές ταινίες από όλο τον κόσμο και εμπνευσμένους δημιουργούς. Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν ταινίες μεγάλου μήκους μυθοπλασίας, μικρού μήκους μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, video art, πειραματικές ταινίες, animation & music videos. Υπήρχε επίσης ειδικό διαγωνιστικό τμήμα σεναρίου.

 

Από φέτος το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου δημιούργησε και ένα αμιγώς διεθνές τμήμα, το οποίο έβαλε κάτω από την ομπρέλα του: το νέο Cosmocinema Festival ή Cosmocinema Awards, επεκτείνοντας το δίκτυο συνεργασιών και δραστηριοτήτων. Το τμήμα αυτό έχει ως στόχο να δημιουργήσει έναν ισχυρό σύνδεσμο ανάμεσα στις ελληνικού ενδιαφέροντος παραγωγές και τις παραγωγές από την διεθνή κινηματογραφική κοινότητα.

Το Φεστιβάλ Ελληνικού Κινηματογράφου Λονδίνου δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη σύγχρονη φιλοσοφία του ελληνικού κινηματογράφου και στη διεθνή δικτύωσή του. Οι δουλειές αυτές δίνουν το στίγμα του νέου ελληνικού σινεμά από όλο τον κόσμο, που παρά τις δυσκολίες είναι εξαιρετικά δημιουργικό και συνδυάζει τη δημιουργικότητα που έρχεται από το παλιό καλό σινεμά με τις δυνατότητες που δίνουν οι νέες τεχνολογίες.

Καλλιτεχνικός Διευθυντής: ο σκηνοθέτης Χρήστος Προσύλης

Πηγή: http://www.londongreekfilmfestival.com/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top