Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός και ακτιβιστής Ντικ Γκρέγκορι

Ήταν φίλος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ

Έφυγε από τη ζωή ο κωμικός και ακτιβιστής Ντικ Γκρέγκορι

Ο κωμικός ηθοποιός Ντικ Γκρέγκορι, που είχε λάβει ενεργό μέρος στο κίνημα για την προάσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής τη δεκαετία του 1960, πέθανε σε ηλικία 84 ετών.

Αυτό ανέφερε ο γιος του το Σάββατο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Με απέραντη λύπη η οικογένεια Γκρέγκορι επιβεβαιώνει πως ο πατέρας μας, ο κωμικός θρύλος και ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα, ο Ντικ Γκρέγκορι, ‘έφυγε’ απόψε στην Ουάσινγκτον», έγραψε ο  Κρίστιαν, στο Instagram.

Ο Γκρέγκορι, που είχε γεννηθεί στο Σεντ Λίουις του Μιζούρι, έκανε την πρώτη δυναμική είσοδο στη stand-up comedy όταν ο ιδρυτής του Playboy Χιου Χέφνερ τον είδε να παίζει και τον προσέλαβε για να δίνει παραστάσεις στο νάιτ κλαμπ του οποίου ήταν ιδιοκτήτης, στις αρχές της δεκαετίας του 1960.

Τα κείμενα του Γκρέγκορι ως κωμικού εστίαζαν στις φυλετικές προκαταλήψεις και άνοιξαν τον δρόμο σε άλλους αφροαμερικανούς κωμικούς. Εξέδωσε διάφορα άλμπουμ και εμφανίστηκε σε τηλεοπτικά τοκ σόου.

Έλαβε επίσης μέρος σε διαδηλώσεις για την προάσπιση των πολιτικών δικαιωμάτων και ήταν φίλος του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ο Γκρέγκορι είχε φυλακιστεί στο Μπέρμιγχαμ της Αλαμπάμα μετά τη σύλληψή του στη διάρκεια μιας διαδήλωσης το 1963.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1970, ο Γκρέγκορι εγκατέλειψε τη stand-up comedy για να αφιερώσει περισσότερο χρόνο στον πολιτικό ακτιβισμό και στη δεκαετία του 1980 στράφηκε κυρίως στην προώθηση της υγιεινής διατροφής.

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top