Η νέα BMW R 1200 RS ConnectedRide

Mε συστήματα ασφαλείας από το μέλλον

Η νέα  BMW R 1200 RS ConnectedRide

Η  BMW Motorrad  εδώ και πολλά χρόνια θεωρείται πρωτοπόρος σε θέματα ασφάλειας μοτοσικλετών, έχοντας ανοίξει νέους δρόμους με το ABS και τα συστήματα anti-slip control και Dynamic Traction Control ή με τον εξοπλισμό αναβατών. Η BMW Motorrad συνεχίζει τις προσπάθειες για τη βελτίωση της ασφάλειας στις μοτοσικλέτες .

 Με την παρουσίαση της πρωτότυπης R 1200 RS ConnectedRide στο CMC Conference 2017 που διοργανώθηκε στις 12 Οκτωβρίου στο BMW Welt του Μονάχου, η BMW Motorrad έδωσε στους επισκέπτες μία εικόνα από μέλλον των συστημάτων ασφαλείας για μοτοσικλέτες. Πέρα από την υποβοήθηση στις διασταυρώσεις και στην αλλαγή πορείας προς τα αριστερά, το πρωτότυπο διαθέτει μία σειρά από συστήματα σχεδιασμένα για την αποφυγή ατυχημάτων ανάμεσα σε μοτοσικλέτες και επιβατικά αυτοκίνητα.

Οι οδηγοί που δείχνουν να αψηφούν την προτεραιότητα προειδοποιούνται, όπως και ο ίδιος ο αναβάτης της μοτοσικλέτας. Τέτοιες επικίνδυνες καταστάσεις εντοπίζονται και προειδοποιητικά σήματα στέλνονται μέσα από το δίκτυο Vehicle to Vehicle (V2V), το οποίο βασίζεται σε ένα πρότυπο επικοινωνίας ανάμεσα σε διαφορετικούς κατασκευαστές αλλά και σε δυνατότητες εντοπισμού υψηλής ακρίβειας μέσω του συστήματος D-GNSS (Differential-Global Navigation Satellite System).

Βαγγέλης Γκούμας

 

 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top