Ο Αθηναϊκός κλείνει 100 χρόνια κοινωνικής και αθλητικής προσφοράς

Θα βραβεύσει αθλητές από το χώρο του μπάσκετ, του ποδοσφαίρου και του χάντμπολ

Ο Αθηναϊκός γιορτάζει τα 100 χρόνια του

Τη Δευτέρα 6 Μαρτίου ο  Αθηναϊκός κλείνει 100 χρόνια κοινωνικής και αθλητικής προσφοράς, και θα το γιορτάσει με μία εκδήλωση που θα γίνει στο Κέντρο της Αθήνας.

Η ομάδα στην οποία αγωνίστηκε ο Μάνος Κατράκης, θα βραβεύσει αθλητές από τα τμήματα του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και του χάντμπολ στο  κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.


«Ο Αθηναϊκός αποτελεί ένα από τα τρία ιδρυτικά μέλη της Ε.Π.Ο. Mαζί με τον Παναθηναϊκό και τον Απόλλωνα. Ιδρύθηκε από ποδοσφαιριστές της ιστορικής ποδοσφαιρικής ομάδας Π.Σ. Γουδί. Το 1914 παίκτες από το Γουδί αποχώρησαν και δημιούργησαν την ομάδα «Χόουπ» (Hope: Ελπίς). Το 1917 που έγινε επίσημο σωματείο από το πρωτοδικείο έλαβε το όνομα «Αθηναϊκός» αναφέρει στη επίσημη σελίδα του ο Αθηναϊκός.


Ως ιδρυτικά μέλη αναφέρονται οι: Ψύχας, Γόνας, Χρυσάφης, Πατούσας, Καγκελάρης (Στέφανος και Σπύρος), Μανόπουλος, Μουρίκης, Ρόγης, Σαρρής και Παναγόπουλος. Ως το 1931 μετείχε στην Α΄ κατηγορία. Τότε, επειδή έδωσε φιλικό αγώνα με την μη αναγνωρισμένη ομάδα «Πράσινα Πουλιά», την οποία είχαν δημιουργήσει δυσαρεστημένοι παίκτες του Παναθηναϊκού, τιμωρήθηκε με υποβιβασμό στη Γ΄ κατηγορία. Το 1937 ανέβηκε ξανά στην Α΄ και στο πρωτάθλημα 1940-41 ήταν πρωτοπόρος στη βαθμολογία ως τις 28 Οκτωβρίου 1940 που ξέσπασε ο πόλεμος και διακόπηκε το πρωτάθλημα. Επικεφαλής τερμάτισε και στο ανεπίσημο πρωτάθλημα Αθηνών-Περιαιώς που διεξήχθη στα χρόνια της κατοχής, τη σεζόν 1943-44.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top