Σε μια καλά στημένη επιχείρηση που σχεδιαζόταν εδώ και μήνες από ...σκληρούς επαγγελματίες παραπέμπουν τα πρώτα στοιχεία της απαγωγής του γνωστού Κρητικού επιχειρηματία που από χτες το απόγευμα συγκλονίζει το νησί αλλά και ολόκληρη τη χώρα.  

Το γεγονός και μόνο ότι τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν στην απαγωγή και στη συνέχεια έκαψαν για να εξαφανίσουν τα ίχνη τους είχαν κλαπεί από το 2016 δείχνει ότι σχεδίαζαν για μήνες το εγχείρημά τους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τις αστυνομίας οι δράστες γνωρίζουν καλά πως να διαχειριστούν την υπόθεση ενώ εικάζεται πως ως επαγγελματίες θα τηρήσουν τη συμφωνία που θα επιτύχουν.

Οι δράστες - τουλάχιστον τρεις στον αριθμό - είχαν στήσει καρτέρι στην περιοχή των Καλεσσών , στον επιχειρηματία κι όταν πλησίασε με το αυτοκίνητο του τον αιφνιδίασαν και αφού τον χτύπησαν με δύναμη , τον ακινητοποίησαν και τον άρπαξαν πιθανότατα με την απειλή όπλου. Μάλιστα είχαν στη διάθεση τους δυο κλεμμένα αυτοκίνητα  ένα 4χ4, και μία BMW. Στη συνέχεια τράπηκαν σε φυγή και σε περιοχή κοντά στο ΠΑΓΝΗ εγκατέλειψαν τα δυο αυτοκίνητα και τους έβαλαν φωτιά. Οι ίδιοι μαζί με τον επιχειρηματία επιβιβάστηκαν σε ένα τρίτο όχημα και εξαφανίστηκαν.

Μάλιστα σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο τρόπος δράσης παραπέμπει στην περίπτωση της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου. 

Μέχρι στιγμής οι δράστες δεν έχουν επικοινωνήσει με την οικογένεια του επιχειρηματία. Ωστόσο σύμφωνα με τις αρχές πρόκειται για συνήθη τακτική που ακολουθείται για λόγους ψυχολογίας αλλά και για λόγους που έχουν να κάνουν με την προστασία των ίδιων.

Από τα μεσάνυχτα βρίσκεται στην Κρήτη ειδικό κλιμάκιο τριών ανδρών από την Αθήνα που εποπτεύει τις έρευνες. 

Είναι προφανές ότι θα παρασχεθούν τεχνικά μέσα προκειμένου να εντοπισθούν και να «απομονωθούν»επικοινωνίες που έγιναν την κρίσιμη ώρα που εκτιμάται ότι συνέβη η απαγωγή στην ευρύτερη περιοχή των Καλεσσών και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου στο Ηράκλειο, σε μια προσπάθεια των Αρχών να εντοπίσουν το στίγμα της διαδρομής που ακολούθησαν οι δράστες από τη στιγμή που επιβίβασαν το θύμα τους σε άγνωστο μέσο, έχοντας προηγουμένως κάψει δύο αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν για την απαγωγή.

Δεν είναι εύκολα τα πράγματα, λένε κορυφαίες αστυνομικές πηγές που χαρακτηρίζουν την υπόθεση ως μια απο τις σοβαρότερες των τελευταιων χρόνων.

Πηγή: cretalive
Tags: