Οργιάζει η μαύρη εργασία! Το 39% των επιχειρήσεων παραβίασε τη νομοθεσία

Πραγματοποιήθηκαν 753 έλεγχοι κυρίως σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα

Οργιάζει η μαύρη εργασία! Το 39% των επιχειρήσεων παραβίασε τη νομοθεσία

Σαρωτικοί έλεγχοι από την Επιθεώρηση Εργασίας έδειξαν ότι οργιάζει η παραβίαση των δικαιωμάτων των εργαζομένων από τις επιχειρήσεις. Συγκεκριμένα, διαπιστώθηκε ότι το 39% των επιχειρήσεων παραβίαζε την εργατική νομοθεσία.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πραγματοποίησε 753 ελέγχους, κυρίως σε πολυκαταστήματα και εμπορικά κέντρα, όπου και εντοπίστηκαν 292 παραβάσεις. Αυτές αφορούσαν: 11 εργαζομένους που εργάζονταν πλήρως ανασφάλιστοι, 248 που εργάζονταν εκτός δηλωμένου ωραρίου και 33 που αφορούσαν σε άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας. Ακόμη, 179 επιχειρήσεις κλήθηκαν σε παροχή γραπτών εξηγήσεων για την τυχόν επιβολή κυρώσεων, επιπλέον των περιπτώσεων που επιβλήθηκαν πρόστιμα.

Σε ανακοίνωση του το υπουργείου Εργασίας σημειώνει ότι οι παρεμβάσεις του Σ.ΕΠ.Ε. θα ενταθούν το επόμενο διάστημα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στους κλάδους που θεωρείται πιο πιθανό να παρουσιαστούν παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top