Αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ: Θα δώσουν κάρτα σίτισης σε όσους το έκοψαν!

Πέντε σενάρια επεξεργάζεται το υπουργείο Εργασίας – «Άκυρο» στην έκπτωση των λογαριασμών των ΔΕΚΟ

Αντισταθμιστικά για το ΕΚΑΣ: Θα δώσουν κάρτα σίτισης σε όσους το έκοψαν!
Πέντε σενάρια με αντισταθμιστικά μέτρα για την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων που έχασαν το ΕΚΑΣ επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.
Το επικρατέστερο αυτών, μάλιστα, είναι η παροχή κάρτας σίτισης, αντίστοιχης αυτής που δικαιούνται οι ωφελούμενοι από το πρόγραμμα κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο, ο οποίος δεν θέλησε να ανοίξει περαιτέρω τα χαρτιά του, το κονδύλι που απαιτείται θα προέρχεται από το πρωτογενές πλεόνασμα.
Ασφαλείς πληροφορίες αναφέρουν πως το σενάριο της επιδότησης των τιμολογίων ΔΕΚΟ έχει ήδη απορριφθεί, καθώς διαπιστώθηκε ότι οι περισσότεροι χαμηλοσυνταξιούχοι - δικαιούχοι του ΕΚΑΣ έχουν ήδη ενταχθεί στα κοινωνικά τιμολόγια.
Εξάλλου, μεταξύ των προτάσεων που μετρώνται, τόσο ως προς το δημοσιονομικό κόστος όσο και προς το πολιτικό αλλά και κοινωνικό όφελος, είναι η μηδενική συμμετοχή στα φάρμακα.
Ήδη, έχει προβλεφθεί η διατήρηση του χαμηλού ποσοστού της τάξης του 10% σε όσους φέτος έχασαν το ΕΚΑΣ, έναντι του 25% που καταβάλλουν οι υπόλοιποι συνταξιούχοι και πλέον μετριέται το κόστος που θα έχει ένα τέτοιο μέτρο προς τον ΕΟΠΥΥ. Αντίστοιχα, εξετάζεται και το σενάριο μείωσης ή και μηδενισμού των εισφορών υπέρ ΕΟΠΥΥ, που παρακρατούνται από την κύρια σύνταξη, για τους συγκεκριμένους χαμηλοσυνταξιούχους.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top