Πείτε αλεύρι... Ο ΕΝΦΙΑ σας γυρεύει! Τα πρώτα ραβασάκια φτάνουν τον Αύγουστο

Ο Τρύφων Αλεξιάδης απαντά πότε θα αντικατασταθεί ο φόρος

Πείτε αλεύρι... Ο ΕΝΦΙΑ σας γυρεύει! Τα πρώτα ραβασάκια φτάνουν τον Αύγουστο

​Μες το κατακαλόκαιρο αναμένεται να φτάσουν φέτος τα πρώτα ηλεκτρονικά ραβασάκια του ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα πρέπει να έχει πληρωθεί σε πέντε δόσεις έως το τέλος του έτους.

Σύμφωνα μάλιστα με το «Βήμα της Κυριακής» το οποίο επικαλείται εκτιμήσεις των παραγόντων της αγοράς και στοιχεία της έκθεσης του ΣΕΒ, ο λογαριασμ��ς της βεβαίωσης φόρου θα είναι αυξημένος το 2016 ακόμα και κατά 800 εκατ. ευρώ.

Η βεβαίωση αναμένεται να φτάσει κατά τις εκτιμήσεις το ποσό των 4 δισ. ευρώ, με στόχο να εισπραχθούν πάνω από 3 δισ. ευρώ και να δημιουργηθεί ένα «μαξιλάρι» κατά του δημοσιονομικού κόφτη. Ωστόσο το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης διαψεύδει τις εν λόγω εκτιμήσεις.

Ο ΤΡΥΦΩΝ ΑΛΕΞΙΑΔΗΣ ΑΠΑΝΤΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΘΕΙ Ο ΕΝΦΙΑ:

Μιλώντας στην στήλη «Διαβάζω-Σχολιάζω» της εκπομπής «7 Ημέρες Ελλάδα», ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών δήλωσε για τον ΕΝΦΙΑ:

«Είχαμε άλλου σχεδιασμούς, αλλά ο ΕΝΦΙΑ είναι ένας φόρος στην περιουσία που είναι δυο φόροι στη συσκευασία του ενός, και πρέπει μέχρι να βρούμε έναν άλλο φόρο στην περιουσία που θα αντικαταστήσει αυτό το ποσό να έχουμε τον ΕΝΦΙΑ. Είναι μπροστά μας πεδίο δόξης λαμπρό, να συνεννοηθούν οι πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις με ποιο φόρο θα αντικατασταθεί ο ΕΝΦΙΑ, που θα είναι πιο δίκαιος και πιο αναλογικός».

Παράλληλα, τόνισε πως η οικονομική πολιτική «που είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε δεν είναι μια πολιτική μας επιλογή με την έννοια ότι είμαστε ευτυχείς με τους φόρους που βάζουμε. Είναι μια πολιτική αναγκαιότητα. Αναγκαστήκαμε να πάμε σ΄αυτήν διότι έπρεπε να διαχειριστούμε συγκεκριμένα πολιτικά προβλήματα και θεωρούμε ότι αυτή η πολιτική μας οδήγησε στη λύση».

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top