ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΦΠΑ λένε και κλαίνε οι επιχειρηματίες στη Νάξο! Στα ύψη οι τιμές!

Θα «φάνε» καλά οι τουρίστες! Εκτός από γραβιέρα και πατάτα, θα έχει και… ακριβή ξαπλώστρα!

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΦΠΑ λένε και κλαίνε οι επιχειρηματίες στη Νάξο! Στα ύψη οι τιμές!

​Οι επιπτώσεις από την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στους δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς είναι ήδη ορατές.

Στη Νάξο οι επιχειρηματίες είναι σε απόγνωση, γιατί τα πάντα έχουν αυξηθεί, από το φαγητό και το ποτό μέχρι τις τιμές σε ομπρέλες και ξαπλώστρες.

Σύμφωνα με τους επιχειρηματίες του νησιού, που μίλησαν αποκλειστικά στο Star, ο τουρίστας είναι αυτός που θα πληρώσει τελικά τις αυξήσεις!

Το πρώτο αλαλούμ που έχει δημιουργηθεί στη Νάξο είναι με τη δημοπράτηση σε ομπρέλες, ξαπλώστρες τραπεζοκαθίσματα και θαλάσσια σπορ. Η αύξηση του ΦΠΑ από 16% σε 24% εκτόξευσε τις τιμές στα ύψη!

Η τιμή δημοπράτησης σε ομπρέλες και ξαπλώστρες σε παραλία της Νάξου σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών από 22 ευρώ που ήταν πέρυσι ανέβηκε στα 30-40 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο!

Τι σημαίνει αυτό για τους τουρίστες;

Αν κάποιος το 2015 έβρισκε στο νησί ξαπλώστρα με 5 ευρώ, φέτος θα δώσει για την ίδια ξαπλώστρα 8-10 ευρώ!

Αυτή τη στιγμή στη Νάξο και ενώ τελειώνει ο Μάιος για καμία παραλία δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης, καθώς γίνεται "αγώνας δρόμου" ώστε να υπάρξουν εκπτώσεις στις τιμές εκκίνησης. Όση έκπτωση και να γίνει και πάλι οι τιμές θα είναι υψηλές!

Οι τουρίστες εκτός από τις αυξήσεις στις τιμές έρχονται αντιμέτωποι και με απίστευτες γκάφες. Όπως αυτή που συνέβη στην Ελούντα, όπου τουριστικό λεωφορείο γεμάτο με τουρίστες σφήνωσε σε δρόμο, όταν διασταυρώθηκε με διερχόμενο ημιφορτηγό.

Όλα αυτά όμως φαίνεται ότι δεν πτοούν τους Γερμανούς τουρίστες που επιλέγουν και ��έτος την Ελλάδα για διακοπές. Κρήτη, Κέρκυρα και Ρόδος είναι ψηλά στις κρατήσεις των Γερμανών, σε αντίθεση με την Κω και τη Σάμο νησιά που λογω προσφυγικού τα αποφεύγουν.

ΒΙΝΤΕΟ STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top