Φόροι παντού! Αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη

Άδεια τα ταμεία των δήμων – Ποιοι αποφάσισαν αυξήσεις ως 50%!

Φόροι παντού! Αυξάνονται και τα δημοτικά τέλη

Μεγάλες αυξήσεις στα δημοτικά τέλη (τα οποία πληρώνουμε μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ) έρχονται από τη νέα χρόνια καθώς πολλοί δήμοι της χώρας βρίσκονται με άδεια ταμεία ενώ ήδη έχουν σκάσει και… «κανόνια».

Η αρχή έγινε με τον δήμο Σαλαμίνας, ο οποίος κήρυξε πτώχευση και εντάχθηκε σε καθεστώς προς εξυγίανση αφού τα χρέη του ξεπερνούν τα 7,5 εκ. ευρώ. Η απόφαση που λήφθηκε ήταν να αυξηθούν τα τέλη κατά 50%!

Το «παράδειγμα» (ως προς την αύξηση των τελών) του δήμου Σαλαμίνας ακολούθησαν και άλλοι δήμοι. Ήδη, ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αποφάσισε την αύξηση κατά 34% στον πρώην δήμο Ελληνικού με το σκεπτικό της εξίσωσης με τα τέλη που ήδη ισχύουν στον πρώην δήμο Αργυρούπολης.

Αυξήσεις στα δημοτικά τέλη αποφάσισαν και οι δήμοι Νίκαιας-Αγ. Ι. Ρέντη και Κορυδαλλού (10% και 9%), ενώ και οι δήμοι Μαραθώνα, Ζακύνθου, Ναυπλίου, Κοζάνης, Δράμας και Επιδαύρου έχουν αποφασίσει αυξήσεις στα δημοτικά τέλη.

Την ίδια ώρα, μία… μέση λύση αποφάσισε ο δήμος Αθηναίων όπου θα αυξηθούν στοχευμένα τα δημοτικά τέλη για τις επαγγελματικές μισθώσεις (πχ. σε Κολωνάκι και Θησείο) αλλά όχι στις κατοικίες.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top