Τι απαντά το ΥΠΟΙΚ για τις εξαιρέσεις των capital controls στην Εκκλησία

Στο πλαίσιο της εξαίρεσης για ανθρωπιστικούς σκοπούς, όπως διευκρινίζει

Από τις 25 Σεπτεμβρίου υπάγονται στις εξαιρέσεις των capital controls οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντιστοίχως.
Αυτό επισημαίνει το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, παραπέμποντας παράλληλα σε δελτίο Τύπου που είχε εκδοθεί στις 28 Σεπτεμβρίου.
Σύμφωνα με το συγκεκριμένο δελτίο Τύπου, «εξαιρούνται των περιορισμών χρηματικά ποσά από διεθνείς οργανισμούς και φιλανθρωπικά ιδρύματα του εξωτερικού που προορίζονται για ανθρωπιστικούς σκοπούς. Ομοίως, εξαιρούνται και οι Μητροπόλεις και η Αρχιεπισκοπή για την ανάληψη έως του ποσού των 10.000 και 20.000 ευρώ, μηνιαίως, αντίστο��χα».
Στο ίδιο δελτίο Τύπου περιγράφεται σειρά διευκολύνσεων και για οργανισμούς και για φυσικά πρόσωπα (νοσηλεία στο εξωτερικό, συνοδοί αρρώστων, οπλίτες, φοιτητές, διενέργεια εράνων για πάσχοντες από ανίατες ασθένειες και σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και σε λοιπά, αλλά και για αρρώστους, όπως και συνοδούς αυτών σε περίπτωση νοσηλείας εκτός Ελλάδας, άρση προθεσμιακών λογαριασμών για λόγους βιωσιμότητας, κ.ο.κ.).
Από την πλευρά της, η Εκκλησία της Ελλάδος καταγγέλλει ως ανεύθυνα τα δημοσιεύματα.
BINTEO STAR

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top