Το νέο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια: Πότε θα είναι έτοιμο και τι αλλάζει

Θα παίρνουν... βαθμολογία από δημόσια υπηρεσία οι πολίτες

Νέο σχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια ετοιμάζει η κυβέρνηση.

Όπως εξηγεί ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, μέχρι τον Νοέμβριο θα έχει συσταθεί δημόσια Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου για τα δάνεια, η οποία θα έχει συγκεντρωμένα όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δανειοληπτών και θα βαθμολογεί όσους θέλουν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς τις τράπεζες καθώς κι εκείνους που επιδιώκουν τη σύναψη νέου δανείου.

«Πρόκειται για δημόσιο φορέα, �� οποίος θα έχει πλήρη εικόνα των περιουσιακών στοιχείων κάθε δανειολήπτη, όπως σήμερα έχει μόνο το δικαστήριο, και θα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό και αντικειμενικό εργαλείο που θα προσδιορίζει την ικανότητα του δανειολήπτη να αποπληρώνει το δάνειό του» σημειώνει ο υπουργός Οικονομίας.

Ταυτόχρονα, ο φορέας θα προστατεύει τα προσωπικά δεδομένα του, ενώ το δάνειο θα μπαίνει σε κλίμακα αξιολόγησης.

«Με πιο απλά λόγια ο δανειολήπτης που θέλει να ρυθμίσει το δάνειό του ή να συνάψει σύμβαση για νέο θα μπορεί να απευθύνεται στην Υπηρεσία Πίστωσης και Πλούτου, η οποία και θα βαθμολογεί τη δανειοδοτική του ικανότητα. Με αυτό τον βαθμό θα απευθύνεται έπειτα στην τράπεζα, η οποία δεν θα μπορεί να αμφισβητεί για παράδειγμ�� τη δυνατότητα μιας ευνοϊκής ρύθμισης ή χορήγησης ενός δανείου» εξηγεί ο κ.Σταθάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top