Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 31/07/2015

Όλες οι εξελίξεις

Ανασκόπηση διεθνών αγορών για τις 31/07/2015

​Διευρύνθηκαν τα κέρδη στους βασικούς χρηματιστηριακούς δείκτες κατά τη χθεσινή συνεδρίαση, με το επενδυτικό ενδιαφέρον να επανέρχεται στα τριμηνιαία αποτελέσματα εταιριών σε Ευρώπη και ΗΠΑ.

Όσον αφορά την Ευρώπη, τα βελτιωμένα αποτελέσματα εταιριών όπως οι Diageo, Royal Dutch Shell και Nokia, βελτίωσαν την επενδυτική διάθεση από τα πρώτα λεπτά της συνεδρίασης και λόγω έλλειψης μακροοικονομικών ανακοινώσεων μονοπώλησαν το ενδιαφέρον. Σαν αποτέλεσμα, οι βασικοί δείκτες FTSE, DAX και CAC ολοκλήρωσαν τις συναλλαγές με άνοδο κατά 0.57%, 0.4% και 0.58%, αντίστοιχα.

Στις εγχώριες εξελίξεις θολό παραμένει το τοπίο για την επανεκκίνηση των συναλλαγών στο χρηματιστήριο Αθηνών, ενώ η διορία που έχει δοθεί για ανακατάταξη στους δείκτες MSCI και FTSE εκπνέει την ερχόμενη Παρασκευή. Παράλληλα, στην αγορά κρατικών ομολόγων παρατηρούνται ήπιες διακυμάνσεις με τις αποδόσεις για τα διετή τα πενταετή και τα δεκαετή ομόλογα να διαμορφώνονται στο 21.45%, 17.80% και 12.21%, αντίστοιχα.

Στη συνεδρίαση των ΗΠΑ, κυριάρχησε η αναθεωρημένη μέτρηση για την ανάπτυξη της οικονομίας κατά το δεύτερο τρίμηνο, η οποία ανήλθε στο 2.3%, σαφώς βελτιωμένη σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο, στο οποίο άγγιξε το 0.6%. Όπως γίνεται αντιληπτό, οι επενδυτικοί κύκλοι υποδέχτηκαν με ενθουσιασμό την εν λόγω είδηση, οδηγώντας τους NASDAQ και S&P 500 σε άνοδο κατά 0.33% και 0.003%, ενώ εξαίρεση αποτέλεσε ο βιομηχανικός Dow Jones, ο οποίος κατέγραψε οριακές απώλειες κατά 0.03%.

Το κλίμα παραμένει θετικό στις Ασιατικές αγορές κατά την πρωινή συνεδρίαση, καθώς οι Hang Seng και Nikkei ενισχύονται κατά 0.35% και 0.3%, οι συνολικές μηνιαίες απώλειες όμως για τις αγορές της Κίνας κατατάσσουν τον Ιούλιο ως το χειρότερο μήνα των τελευταίων δύο ετών.

Τέλος στην αγορά συναλλάγματος το Ευρώ καταγράφει ανοδικές τάσεις σήμερα το πρωί, σημειώνοντας κέρδη κατά 0.20%, 0.11% και 0.15% σε σχέση με το Δολάριο ΗΠΑ (1.0954), τη Βρετανική Στερλίνα (0.7016) και το Ιαπωνικό Γιέν (135.87).

Στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο και στο κλείσιμο ενός αρκετά ιδιαίτερου μήνα από τη σκοπιά των οικονομικών ανακοινώσεων, ξεχωρίζει ο δείκτης τιμών καταναλωτή για την Ευρωζώνη, καθώς και ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τις ΗΠΑ που εκδίδει το Reuters σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο του Michigan και έχουν προγραμματιστεί για τις 09:00 και 14:00 GMT, αντίστοιχα.

Απο το τμήμα ανάλυσης της Trade01

www.trade01.gr

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top