Έκοψαν… κατά λάθος 170 εκ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών!

88 εκ. ευρώ ζητά το Μνημόνιο; Είμαστε… χουβαρντάδες και κόβουμε 200!

Έκοψαν… κατά λάθος 170 εκ. ευρώ από μισθούς και συντάξεις των στρατιωτικών!

Τι να κάνουμε που είμαστε… λαρτζ σε όλα ως λαός, ακόμη και τις μειώσεις;

Γιατί το λέμε αυτό; Πολύ απλά γιατί εφάρμοσαν προκαταβολικά εις βάρος των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των απόστρατων στρατιωτικών τα μέτρα του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος που προβλέπονται να ισχύσουν από το 2014 με το νέο ειδικό μισθολ��γιο το οποίο τέθηκε σε ισχύ από τον Αύγουστο του 2012.

Παρά τις προτάσεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας η κυβέρνηση έβαλε τόσο βαθιά το μαχαίρι που… βρήκε κόκαλο: Έκοψε τις αποδοχές των εν ενεργεία κατά 50-60 εκατ. ευρώ παραπάνω απ’ ότι προβλεπόταν για το 2013 και τις συντάξεις κατά 110 εκατομμύρια ευρώ πάνω απ’ ότι ήθελε το επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα για το τρέχον έτος!

Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν η τεράστια αυτή αδικία που στέρησε από τους στρατιωτικούς (επιπλέον) ένα ικανοποιητικό μηνιαίο ποσό οφείλεται σε λανθασμένους υπολογισμούς ή επρόκειτο για μια προσπάθεια να εισπραχθεί προκαταβολικά μεγαλύτερο ποσό από τα ειδικά μισθολόγια για να καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στα δημόσια έσοδα.

Κι αυτό γιατί προβλέπονται επιπλέον μειώσεις στους μισθούς των στρατιωτικών από το 2014 κατά 82 εκατ. Ευρώ και των συντάξεων κατά 162 εκ. ευρώ. Από αυτά, το δημόσιο εισπράττει ήδη από τον Αύγουστο του 2012, που ισχύει το νέο ειδικό μισθολόγιο, 50-60 εκατ. ευρώ και 112 εκ. ευρώ αντίστοιχα.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top