Εκτός από το τέλος του Κόσμου, έρχεται και… 1.000.000.000 ευρώ!!!

Ποιοι και πόσο θα επωφεληθούν;

Εκτός από το τέλος του Κόσμου, έρχεται και… 1.000.000.000 ευρώ!!!

​Πολύ αισιόδοξος εμφανίστηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς όσον αφορά την εκτέλεση του προϋπολογισμού μετά τη σύσκεψη στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με το οικονομικό επιτελείο.

«Από δω από το κεντρικό θεματοφύλακα των οικονομικών πόρων του κράτους, είμαι στην ευχάριστη θέση να πω ότι ο προϋπολογισμός κινείται απολύτως ικανοποιητικά, ότι η εκτέλεσή του παρά τη βαθιά ύφεση στην οποία έχει μπει η χώρα θα είναι καλύτερη και από τις προβλέψεις» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς ανακοινώνοντας παράλληλα έκτακτες παροχές όπως είναι το επίδομα θέρμανσης, η επιχορήγηση προς τον ΕΟΠΥΥ, προς το επικουρικό ταμείο των αστυνομικών υπαλλήλων.

«Θα υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις. Όσοι από δω και πέρα θα υποβάλλουν αίτηση για σύνταξη θα παίρνουν μέχρις ότου λάβουν κανονικά τη σύνταξή τους, άμεσα κάθε μήνα το 50% του βασικού τους μισθού» πρόσθεσε ο κ.Σαμαράς

Όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημο��ίου που ήταν και το βασικό αντικείμενο της σύσκεψης, ουσιαστικά μέχρι το τέλος του χρόνου θα εξοφληθούν περίπου 1 δισ ευρώ από τα περίπου 9 δισ. ευρώ οφειλών που έχουν σωρευτεί από το 2009 μέχρι σήμερα.

Που θα πάνε τα λεφτά;

-40 εκατ. ευρώ θα πάνε σε 1.200 δικαιούχους εφάπαξ του δημοσίου.

-260 εκατ. σε 42 υπερχρεωμένους δήμους.

-τα υπόλοιπα 700 εκατ. ευρώ πάνε σε επιστροφές ΦΠΑ αλλά και στις οφειλές του ΕΟΠΥΥ προς τους φαρμακοποιούς.

Ο κ. Σαμαράς προανήγγειλε επίσης ένα νέο νόμο γα τους αδρανείς τραπεζικούς λογαριασμούς, ξεκαθαρίζοντας πως τα ποσά που θα συγκεντρωθούν από αυτή τη διαδικασία θα διατεθούν σε ευπαθείς ομάδες.

Όλα αυτά βέβαια με την προϋπόθεση οι Μάγια να διαψευστούν και η 21 Δεκέμβριου να σηματοδοτήσει απλώς μια νέα καλύτερη αρχή για όλους!!!

Βίντεο STAR

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top