Θα κάνετε το τραπέζι στους φίλους σας και ενώ έχετε αποφασίσει «τι να μαγειρέψετε για κυρίως πιάτο» σας λείπει ο ορεκτικό;
Ο Χρήστος Μοίρας έδωσε στους τηλεθεατές της εκπομπής Breakfast@Star μία σούπερ ιδέα που θα σας ενθουσιάσει.
Ο σεφ έφτιαξε ρολάκια μελιτζάνας με φέτα και ανθότυρο.
Υλικά:
• 2 μελιτζάνες φλάσκες
• 100 γρ. φέτα
• 100 γρ. ανθότυρο
• 1 κ.σ. ελαιόλαδο
• 1 πρέζα ρίγανη
• Πιπέρι
• Λίγο φρέσκο δυόσμο ή βασιλικό (προαιρετικά)
Εκτέλεση της Συνταγής
Κόβουμε τις μελιτζάνες κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες και τις αφήνουμε με λίγο αλάτι για 10 - 15 λεπτά να ξεπικρίσουν και τις σκουπίζουμε!
Ψήνουμε τις λωρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε τηγάνι ή στον φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν. Σ’ ένα μπολ, θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το ανθότυρο, λίγη ρίγανη, πιπέρι και (αν θέλουμε) ψιλοκομμένο δυόσμο ή βασιλικό. Γεμίζουμε τις λωρίδες μελιτζάνας με το μείγμα και τις τυλίγουμε σε ρολάκια.
Τοποθετούμε στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 15 - 20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Σερβίρουμε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.
Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.