Σου αρέσουν τα λαζάνια; Δες τις πιο νόστιμες συνταγές

Λαζάνια με λαχανικά, κοτόπουλο και άλλες συνταγές

Aν σας αρέσουν τα λαζάνια πάρτε χαρτί και στυλό και σημειώστε τις παρακάτω συνταγές που θα σας παρουσιάσουμε. 

Σου αρέσει το κοτόπουλο; Δες μερικές πρωτότυπες συνταγές

Λαζάνια με σπανάκι διά χειρός Χρήστου Μοίρα 

Υλικά της Συνταγής 

· 500 γρ. φρέσκο σπανάκι (ή κατεψυγμένο)
· 1 πακέτο φύλλα λαζάνια
· 400 γρ. τυρί ρικότα ή ανθότυρο
· 200 γρ. φέτα
· 200 γρ. μοτσαρέλα ή γραβιέρα
· 2 αβγά
· 2 κ. σ. ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι
· 2 σκελίδες σκόρδο
· 1 κ. γλ. μοσχοκάρυδο
· 400 ml σάλτσα ντομάτας ή πελτέ ντομάτας
· Αλάτι
· Πιπέρι

Εκτέλεση της Συνταγής

Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε το σπανάκι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί (αν χρησιμοποιούμε φρέσκο). Αν είναι κατεψυγμένο, απλώς το ανακατεύουμε μέχρι να ζεσταθεί καλά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και το μοσχοκάρυδο.
Σ’ ένα μπολ, ανακατεύουμε το ανθότυρο τη φέτα και τα αβγά. Προσθέτουμε το μείγμα του σπανακιού και ανακατεύουμε καλά.
Σ’ ένα πυρίμαχο σκεύος απλώνουμε στη βάση του λίγη σάλτσα ντομάτας. Στρώνουμε από επάνω τα φύλλα λαζάνια (προαιρετικά, τα βράζουμε για λίγα λεπτά, αν τα λαζάνια μας δεν είναι προψημένα). Προσθέτουμε μια στρώση από το μείγμα σπανακιού και τυριών και μετά άλλη μια στρώση σάλτσας ντομάτας. Επαναλαμβάνουμε με τα λαζάνια, τη γέμιση σπανακιού και τη σάλτσα μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Ολοκληρώνουμε με φύλλα λαζάνια και σάλτσα ντομάτας.
Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με την γραβιέρα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35 - 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να ψηθούν τα λαζάνια. Αφήνουμε για 10 λεπτά πριν τα κόψουμε και σερβίρουμε.

Λαζάνια με κιμά κοτόπουλο διά χειρός Σταύρου Βαρθαλίτη 

Υλικά για τα λαζάνια με κιμά κοτόπουλο

· 1 πακέτο λαζάνια
· 700 γρ. κιμάς κοτόπουλο
· 3 κ.σ ελαιόλαδο
· 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
· 1 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
· 2 καρότα, τριμμένα
· 2 πιπεριές κόκκινες, σε κυβάκια
· ¼ ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
· 2 κονσέρβες ντομάτα κονκασέ
· 250 γρ. νερό
· 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι, ψιλοκομμένο
· 250γρ. γραβιέρα, τριμμένη
· 250 γρ. κρέμα γάλακτος
· 1κ.γ. πάπρικα γλυκιά
· Αλάτι, Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση για τα λαζάνια με κιμά κοτόπουλο

· Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C.
· Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τις 2κ.σ ελαιόλαδο, προσθέτουμε τον κιμά, τη πάπρικα, το αλάτι, το πιπέρι και σοτάρουμε ανακατεύοντας τον, μέχρι να πάρει χρώμα.
· Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το καρότο, τις πιπεριές και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
· Προσθέτουμε το σκόρδο, το σοτάρουμε για 1 λεπτό, ρίχνουμε τις ντομάτες και το νερό.
· Φέρνουμε σε βρασμό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Σιγομαγειρεύουμε για 15-20 λεπτά, μέχρι να μελώσει η σάλτσα μας.
· Έπειτα, προσθέτουμε το μαϊντανό και το θυμάρι.
· Σε ένα πυρίμαχο σκεύος αλείφουμε 1κ.σ ελαιόλαδο , απλώνουμε μία στρώση λαζάνια, από πάνω το μισό μείγμα κιμά, πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί ,άλλη μία στρώση λαζάνια, το
υπόλοιπο μείγμα κιμά, πασπαλίζουμε πάλι με τριμμένο τυρί και τελειώνουμε με άλλη μία στρώση λαζάνια.
· Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο τριμμένο τυρί και περιχύνουμε την κρέμα γάλακτος να πάει παντού.
· Ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Λαζάνια με λαχανικά και μπεσαμέλ από γιαούρτι με βρώμη

Υλικά για τα λαζάνια 

•    18 λαζάνια 
•    1 ½ μέτριο ξερό κόκκινο κρεμμύδι
•    3 σκελίδα σκόρδο  
•    2 μέτρια κολοκυθάκια 
•    2 μέτριες μελιτζάνες 
•    2 μέτρια καρότα 
•    400 γρ. μανιτάρια λευκά 
•    90 γρ. ελαιόλαδο 
•    500 γρ. ντομάτα κον κασέ
•    500 γρ. χυμό ντομάτας 
•    100 γρ. νερό 
•    ½ κ.γ. κύμινο σε σκόνη
•    1 κ.γ κανέλα σε σκόνη 
•    1 κ.γ. μοσχοκάρυδο 
•    ½ κ.γ. πάπρικα καπνιστή       
•    2 κλωνάρια φρέσκια ρίγανη 
•    3 κλωνάρια φρέσκο θυμάρι
•    4 φύλλα φρέσκο βασιλικό 
•    ¼ ματσάκι φρέσκο μαϊντανό
•    900 γρ. γιαούρτι 
•    3 μεσαία αυγά 
•    5 κ.σ. τριμμένη φρυγανιά
•    Αλάτι 
•    Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
•    Ελαιόλαδο για το άλειμμα στο ταψί 

Εκτέλεση για τα λαζάνια 

•    Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα, στους 200 °C.
•    Ζεσταίνουμε το 1/3 από το ελαιόλαδο σε μεσαία κατσαρόλα με πλατιά βάση, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. 
•    Σκουπίζουμε με καθαρό χαρτί κουζίνας τα μανιτάρια εξωτερικά ώστε τα καθαρίσουμε, τα κόβουμε σε μικρούς κύβους, τα σοτάρουμε για 5’ και τα μεταφέρουμε σε ένα μπολ. 
•    Αφαιρούμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες, τα κολοκύθια και τα καρότα, κόβουμε τα 2 πρώτα λαχανικά σε κύβους μέχρι 1 εκ., το καρότο σε κύβους μέχρι ½ εκ. και ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια. 
•    Προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο στη κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε τα κομμένα λαχανικά μαζι με το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσουν, για 5’.
•    Ψιλοκόβουμε το σκόρδο, το ρίχνουμε στη κατσαρόλα μαζί με τα μανιτάρια ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα και σοτάρουμε για 2’. 
•    Προσθέτουμε τη ντομάτα κόν κασέ μαζί με το χυμό ντομάτας, το νερό, την κανέλα, το κύμινο, αλάτι, πιπέρι σκεπάζουμε με το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 10’ με 12’ 
•    Προσθέτουμε εκτός φωτιάς ψιλοκομμένα το θυμάρι μαζί με τη ρίγανη, το μαϊντανό, τα φύλλα βασιλικού, ανακατεύουμε και αφήνουμε για λίγο στην άκρη.
•    Αλείφουμε με το ελαιόλαδο το ταψί ( 28*33).
•    Στρώνουμε 6 λαζάνια το ένα δίπλα στο άλλο ώστε να καλύψουμε εντελώς  τη βάση του ταψιού, τα σκεπάζουμε απλώνοντας ομοιόμορφα το 1/3 από τη σύβραση και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία ακόμα 2 φορές.
•    Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι βρώμης, προσθέτουμε τα αυγά, το μοσχοκάρυδο, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μεταξύ τους. 
•    Απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα με το γιαούρτι πάνω από τα λαχανικά ώστε να τα καλύψουμε.
•    Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο το ταψί και ψήνουμε στη μεσαία θέση του φούρνου για 25’.
•    Αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, πασπαλίζουμε με την τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε ώστε να πάρει ωραίο χρώμα, για 10’ με 15’.
•    Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε κομμάτια. 
•    Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε .   
 


 


 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top