Σου αρέσει το κοτόπουλο και ψάχνεις να βρεις μία σούπερ συνταγή που θα καταπλήξει εσένα και τα αγαπημένα σου πρόσωπα; Ο Χρήστος Μοίρας έχει την καλύτερη.
Ο σεφ μπήκε στην κουζίνα της εκπομπής Breakfast@Star και έδωσε στους τηλεθεατές μία συνταγή για κοτόπουλο στη λαδόκολλα.
Υλικά της Συνταγής
• 1 ½ κιλό κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
• 4 σκελίδες σκόρδο
• 1 λεμόνι (χυμός και ξύσμα)
• 4 κ. σ. ελαιόλαδο
• 2 κ. γλ. μουστάρδα
• 1 κ. γλ. ρίγανη
• 1 κ. γλ. θυμάρι
• 1 κ. γλ. πάπρικα
• 1 κ. γλ. μέλι (προαιρετικά)
• 1 καρότο
• 1 κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)
• Αλάτι
• Πιπέρι
Εκτέλεση της Συνταγής
Αναμειγνύουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ, το ελαιόλαδο, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα, τη ρίγανη, το θυμάρι, την πάπρικα, αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουμε προσθέτουμε και το μέλι για γλυκιά νότα.
Ρίχνουμε τις μερίδες κοτόπουλου στο μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να καλυφθούν ομοιόμορφα από τη μαρινάδα.
Κόβουμε τη λαδόκολλα σε κομμάτια και τοποθετούμε από μια μερίδα κοτόπουλου στο κέντρο της. Προσθέτουμε από πάνω μερικές φέτες καρότο και πιπεριάς.
Διπλώνουμε τη λαδόκολλα ώστε να κλείσουμε το κοτόπουλο και τυλίγουμε γύρω της αλουμινόχαρτο για να σφραγίσουμε καλά τα υγρά και τα αρώματα. Τοποθετούμε τα τυλιγμένα κομμάτια κοτόπουλου σ’ ένα ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για περίπου 1 ώρα και 15 λεπτά.
Ανοίγουμε προσεκτικά τις λαδόκολλες, αφήνουμε να ξεπροβάλουν οι αρωματικοί ατμοί και σερβίρουμε ζεστό το κοτόπουλο μαζί με τη γαρνιτούρα της αρεσκείας μας, όπως πατάτες, σαλάτα ή ρύζι.