Ώρα να φτιάξεις 3 επικά παγωμένα γλυκά

Ο καιρός το απαιτεί και οι συνταγές το ευνοούν

Η θερμοκρασία ανεβαίνει και, τι καλύτερο, από παγωμένα γλυκά (εννοείται και παγωτό) που μπορείς να φτιάξεις σε λίγα λεπτά. Εμείς, βρήκαμε τις τρεις αγαπημένες μας συνταγές και σου τις παρουσιάζουμε. Enjoy!

Παγωτό καραμέλα με μπισκότα, φιστίκια και σοκολάτα

Υλικά

· 250 γρ. κρύα κρέμα γάλακτος 35%

· 400 γρ. ζαχαρούχο καραμελωμένο γάλα

· 400 γρ. γάλα εβαπορέ

· 100 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

· 80 γρ. φιστίκια Αιγίνης

· 60 γρ. σταγόνες κουβερτούρας 54%

Υλικά για το σερβίρισμα

· 40 γρ. φιστίκια Αιγίνης

· 100 γρ. γεμιστά μπισκότα σοκολάτας

· 80 γρ. κουβερτούρα 54%

Δείτε την εκτέλεση στο παραπάνω βίντεο 

Παγωμένα Ice Rolls

Υλικά

•    480 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
•    1 συσκευασία ζαχαρούχο γάλα
•    1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•    40 γρ. πολύχρωμη τρούφα
•    30 γρ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας 
•    ¼ κ.γ. αλάτι 
•    Αρκετά παγάκια 

Υλικά για το σερβίρισμα:

•    6 φράουλες 
•    4 κ.σ. τριμμένο μπισκότο της αρεσκείας σας
•    Σιρόπι καραμέλα

Εκτέλεση:

•    Προσθέτουμε σε μεγάλο μπολ, την κρέμα γάλακτος, το ζαχαρούχο γάλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι και τα ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν μεταξύ τους τα υλικά, για 1’.
•    Μεταφέρουμε το μείγμα στη λαμαρίνα (33*40), το πασπαλίζουμε με το τριμμένο μπισκότο και την πολύχρωμη τρούφα. 
•    Ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός το μείγμα στη λαμαρίνα και το στρώνουμε ομοιόμορφα στην βάση της. 
•    Σκεπάζουμε με μεμβράνη τη λαμαρίνα και τη βάζουμε στην κατάψυξη για 4 με 5 ώρες.
•    Αφαιρούμε το κοτσάνι από τις φράουλες και τις κόβουμε σε μικρούς κύβους, τους μεταφέρουμε σε ένα μπολ και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.  
•    Βάζουμε τα παγάκια σε ένα βαθύ ταψί φούρνου ίδιο ή λίγο μεγαλύτερο σε διαστάσεις από τη λαμαρίνα και τα απλώνουμε στη βάση του.
•    Βγάζουμε από τη κατάψυξη τη λαμαρίνα και την τοποθετούμε μέσα στο ταψί, επάνω από τα παγάκια. 
•    Με πολύ γρήγορες κινήσεις ξύνουμε με μια πλαστική ίσια σπάτουλα ή ξύλινη το παγωτό από την βάση της λαμαρίνας, κατά πλάτος σε λωρίδες ώστε να δημιουργήσουμε στρογγυλά ρολά. 
•    Βάζουμε από 4 ρολά σε κάθε χαμηλό ποτήρι νερού ή μπολ παγωτού και μοιράζουμε  από πάνω τις  φράουλες που έχουμε κόψει σε κύβους.
•    Σερβίρουμε με το τριμμένο μπισκότο κάθε ποτήρι ή μπολ, ρίχνουμε το σιρόπι καραμέλας και απολαμβάνουμε. 

Πανεύκολο παγωτό Sandwich

Υλικά:

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (300-350γρ)
  • 200γρ κρέμα γάλακτος 25% και πάνω
  • 1 κγ εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 πακέτο μπισκότα

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε την κρέμα σαντιγί με ένα μίξερ. Διπλώνουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με την βανίλια και βάζουμε στο ψυγείο. Σε ένα μακρόστενο ταψί για κέικ βάζουμε λαδόκολλα και καλύπτουμε τον πάτο με μπισκότα.
  • Βάζουμε από πάνω το μίγμα μας και καλύπτουμε με ακόμα μια στροφή μπισκότο. Βάζουμε κατάψυξη για τουλάχιστον 5 ώρες πριν κόψουμε τον κορμό μας σε μερίδες.

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top