Eτοιμάστε την πιο νόστιμη μαρμελάδα κόκκινης πιπεριάς

Δείτε βήμα-βήμα πώς να τη φτιάξετε

Θέλετε να φτιάξετε μία πρωτότυπη μαρμελάδα; Δοκιμάστε μία που έχει ως πρώτη ύλη την κόκκινη πιπεριά. 

Υλικά της Συνταγής 

600 γρ. πιπεριές Φλωρίνης
1 μικρή καυτερή πιπεριά 
½ μήλο 
1 μικρή, ώριμη και σφικτή ντομάτα 
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
 1-2 σκελίδες σκόρδο 
200 ml μηλόξιδο
 200 γρ. ζάχαρη (καλύτερα καστανή) 
1 κουταλάκι του γλυκού φρέσκο τζίντζερ τριμμένο (αν σας αρέσει η ένταση που δίνει το τζίντζερ,
 1 κουταλιά της σούπας, ταιριάζει πολύ) 
1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλιά της σούπας πελτέ (προαιρετικά) αλάτι 

Εκτέλεση της Συνταγής 

Πλένουμε τις πιπεριές. Αφαιρούμε τα σπόρια και τις κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια. Τις βάζουμε σε μπλέντερ και τις πολτοποιούμε. Αν θέλετε μπορείτε να αφήσετε τα σπόρια από την καυτερή πιπερίτσα και περισσότερη αψάδα. Πολτοποιούμε την ντομάτα, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μήλο και τα βάζουμε όλα μαζί σε ευρύχωρη και πλατιά κατσαρόλα. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού χοντρό αλάτι και αφήνουμε να πάρουν βράση. Χρειάζεται περίπου 15 λεπτά βρασμού σε μέτρια προς δυνατή φωτιά για να εξατμιστούν τα περισσότερα υγρά. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το μηλόξιδο, το ξύσμα πορτοκαλιού και το τζίντζερ. Χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς και αφήνουμε να βράσει το μείγμα μέχρι να "γυαλίσει", ένδειξη ότι έχει δέσει. Αυτό θα πάρει περίπου 45-50 λεπτά. Προσθέτουμε τον χυμό από μισό λεμόνι, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε την καυτή μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα, τα κλείνουμε, τα γυρίζουμε ανάποδα μέχρι να κρυώσουν και η μαρμελάδα πιπεριάς είναι έτοιμη.

Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο http://www.foodurismo.com/

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top