Ριζότο με σπανάκι, φέτα και αβγό πανέ

Η συνταγή της ημέρας - Από την εκπομπή Cook Beef

Οι αγαπημένοι σεφ της εκπομπής Cook Beef που προβάλλεται κάθε Σάββατο στις 18:20 στο Star, έδειξαν μία ξεχωριστή συνταγή για ριζότο με σπανάκι, φέτα και αβγό πανέ.

Μας τρέχουν τα σάλια με αυτό το Μιλφέιγ! Δείτε τη συνταγή!

ριζότο με σπανάκι

Δείτε αναλυτικά τη συνταγή  από το Cook Beef:

Υλικά:

  • 100γρ. ρύζι arborio
  • 1λ. ζωμός λαχανικών
  • 250γρ. σπανάκι
  • ½ μάτσο άνηθος
  • Μυρώνια
  • 1 Λεμόνι
  • 100γρ. Φέτα
  • 2 Αβγά
  • 1 αβγό για πανάρισμα
  • 100γρ. Αλεύρι
  • 100γρ. Πάνκο
  • 50γρ. Βούτυρο
  • 100γρ. Παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Ξεκινάμε σοτάροντας το ρύζι σε λίγο ελαιόλαδο. Στη συνέχεια, ρίχνουμε σταδιακά τον ζωμό λαχανικών μέσα στο ριζότο μας. Σε μια κατσαρόλα μπλανσάρουμε το σπανάκι, το παγώνουμε για να κρατήσει το χρώμα του και το μπλεντάρουμε, ώστε να γίνει σαν κρέμα. Μόλις είναι έτοιμο το ριζότο, ρίχνουμε μέσα τη κρέμα από το σπανάκι, τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ξύσμα από ένα λεμόνι. Χυλώνουμε με λίγο βούτυρο και παρμεζάνα εκτός φωτιάς.

Βάζουμε το αβγό για 3 λεπτά σε νερό που βράζει και το αφήνουμε άλλα 3 στο νερό με κλειστό το μάτι. Το παγώνουμε, το καθαρίζουμε και το πανάρουμε με αλεύρι, αβγό και φρυγανιά. Το τηγανίζουμε σε πολύ καυτό λάδι. Κόβουμε κομματάκια τη φέτα και την καίμε με ένα φλόγιστρο για να πάρει καπνιστό άρωμα. Στήνουμε το πιάτο το ριζότο, τοποθετούμε το αβγό και γύρω γύρω τη φέτα.

Δείτε όλα τα επεισόδια του Cook Beef

Δείτε και άλλες λαχταριστές συνταγές από το Cook Beef

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top