O Άκης Πετρετζίκης φτιάχνει cupcakes παγωτό

Μας έβαλε στον πειρασμό και δεν μπορούμε να αντισταθούμε

cupcakes παγωτό

Μπορεί παλαιότερα να έχεις δοκιμάσει να φτιάξεις τα δικά σου cupcakes, αλλά με παγωτό; Αν όχι σου έχουμε την καλύτερη συνταγή από τα χεράκια του Άκη.

Έχεις λιγούρα για γλυκό; Φτιάξε μωσαϊκό γεμιστό με παγωτό και φουντούκια

Υλικά: 

200 γρ. μπισκότα τύπου digestive
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
400 γρ. κουβερτούρα, λιωμένη
500 γρ. παγωτό σοκολάτα
5 ασπράδια, από μέτρια αβγά
250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

Για το σερβίρισμα

τριμμένα μπισκότα τύπου digestive 

Φτιάξτε μόνοι σας παγωτό Black Forest

Εκτέλεση 

Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 160o C στον άερα. Στο πολυμηχάνημα με τα μαχαίρια χτυπάς τα μπισκότα μέχρι να διαλυθούν. Προσθέτεις το λιωμένο βούτυρο και συνεχίζεις να χτυπάς μέχρι να αποκτήσεις μια ζύμη με την υφή βρεγμένης άμμου.  Απλώνεις τη ζύμη σε ένα ταψί 25x35 εκ. και ψήνεις στον φούρνο για 10-15 λεπτά, μέχρι να χρυσαφίσει. Αφαιρείς από τον φούρνο και αφήνεις το μπισκότο να κρυώσει.  Σε μια φόρμα με 12 θήκες για muffins βάζεις τα ειδικά χαρτάκια στις θέσεις που μπαίνει το μείγμα. Με ένα πινέλο αλείφεις τη βάση και τα τοιχώματά τους με λιωμένη κουβερτούρα. Μεταφέρεις τη φόρμα στο ψυγείο για 15 λεπτά, ώστε να σφίξει η κουβερτούρα. Αφαιρείς από το ψυγείο και επαναλαμβάνεις την ίδια διαδικασία δημιουργώντας μια δεύτερη στρώση σοκολάτας στις χάρτινες θήκες.  Μοιράζεις 1 κ.γ. από το μπισκότο σε κάθε βάση -κρατώντας λίγο για το σερβίρισμα- και από πάνω βάζουμε το παγωτό.  Μεταφέρεις τη φόρμα στην κατάψυξη για 1 ώρα.

Για τη μαρέγκα

Σε ένα πυρίμαχο μπολ αναμειγνύεις τα ασπράδια, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το μεταφέρεις πάνω σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει (μπεν μαρί) προσέχοντας ο πάτος του να μην ακουμπάει στο νερό.  Ανακατεύεις συνεχώς με ένα σύρμα χειρός μέχρι να ασπρίσει και να σφίξει το μείγμα, ελέγχοντας παράλληλα τη θερμοκρασία του με ένα μαγειρικό θερμόμετρο.  Μόλις φτάσει στους 82o C και έχει πήξει αρκετά, σταματάς το ανακάτεμα. Μεταφέρεις με προσοχή τη μαρέγκα στον κάδο του μίξερ και χτυπάς σε δυνατή ταχύτητα για 3-4 λεπτά με το σύρμα μέχρι να κρυώσει και να σφίξει. Αφαιρείς τον κάδο από το μίξερ και μεταφέρεις τη μαρέγκα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής όπου κόβεις με ένα μαχαίρι την άκρη της.
 
Για τη σύνθεση

Αφαιρείς προσεκτικά τα cupcakes από τις χάρτινες θήκες και τα διακοσμείς με τη μαρέγκα. 
Καις με το φλόγιστρο τη μαρέγκα και σερβίρεις αμέσως, πασπαλίζοντας με λίγο τριμμένο μπισκότο.

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top