Eφτά κανόνες συμπεριφοράς που πρέπει να διδάξεις στο παιδί σου

Έτσι θα είναι ευτυχισμένο και θα κάνει και τους άλλους

παιδί- κανόνες συμπεριφοράς

Όσο κι αν σου φαίνεται περίεργο, αυτά που θα μάθε το παιδί σου τους πρώτους μήνες, θα το συντροφεύουν μια ζωή. Γιατί είναι εκεί που ανακαλύπτει τον κόσμο, εσένα που σε αγαπάει όσον κανέναν, καθώς και τα όρια του.

Καλό είναι λοιπόν να ξεκινήσεις από νωρίς και να του μάθεις μερικούς τρόπους καλής συμπεριφοράς, προκειμένου να υιοθετήσει μία ευγενική στάση απέναντι σε εσένα, αλλά και στους φίλους του. 

Όταν ζητάς κάτι από έναν ενήλικα ή ένα παιδί, στο τέλος της πρότασης βάλε τη λέξη “παρακαλώ”. Έτσι, το μικρό σου, όχι μόνο θα μάθει να ζητάει, αλλά ταυτόχρονα θα αυξήσει και τις πιθανότητες να αποκτήσει αυτό που θέλει, λόγω του γλυκού του τρόπου.

– Όταν κάποιος σου δίνει ένα δώρο, να λες “ευχαριστώ”. Με χαμόγελο και καλή διάθεση, όπως εκείνου που προσφέρει κάτι στο παιδί σου.

– Σε περίπτωση που θέλεις να διακόψεις ή να αποσπάσεις την προσοχή κάποιου τρίτου, πες τη φράση: “Με συγχωρείτε, μπορώ να σας ρωτήσω…” Με τη φράση αυτή, δεν του μαθαίνεις απλά πώς πρέπει να μιλάει, αλλά ταυτόχρονά βοηθάς στην καλλιέργεια μίας πολύ σημαντικής αξίας, αυτού του σεβασμού. 

Eπιτραπέζια: Τα οφέλη που έχουν για τα παιδιά

Όταν μένεις στο σπίτι ενός φίλου για παιχνίδι ή sleepover, μην ξεχάσεις φεύγοντας να ευχαριστήσεις τόσο τον ίδιο αλλά και τους γονείς του για την φιλοξενία. Και να έχει μαζί του ένα μικρό δωράκι…

Αν η πόρτα του δωματίου, είναι κλειστή, μην την ανοίξεις αμέσως, αλλά αντίθετα χτύπα πρώτα. Μπορεί η μαμά εκείνη τη στιγμή να αλλάζει ρούχα ή να προετοιμάζει την έκπληξη που θέλει να κάνει στο μικρό της. Το ξέρεις…

– Σε περίπτωση που χρειαστεί να βήξεις ή να φτερνιστείς σε δημόσιο χώρο, θα πρέπει να καλύψεις το στόμα σου με το χέρι ή τον αγκώνα σου.  Και η συνέχεια γνωστή και απαραίτητη: Αρχικά, χρειάζεται να το μάθεις τον τρόπο, ώστε να καθαρίζει τα χέρια του σωστά και ολοκληρωμένα, προκειμένου τα μικρόβια να εξαφανιστούν. Στη συνέχεια, πώς να τα σκουπίζει με χαρτί και να επιστρέφει μετά στην τάξη.

– Οτιδήποτε και να έχει συμβεί, μην σχολιάσεις ποτέ την εξωτερική εμφάνιση, τα κιλά και τα συναισθήματα ενός άλλου παιδιού. Δεν είναι σωστό, ούτε επιτρεπτό…

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top