Σπίτι: Εφτά αντικείμενα που σου χαλάνε τη διάθεση

Μήπως ήρθε η ώρα να τα ξεφορτωθείς;

αντικείμενα που σου χαλάνε τη διάθεση

Έχεις σκεφτεί πόσα πράγματα έχεις στο σπίτι σου και σε φορτίζουν ψυχολογικά χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι;

Με μια προσεκτική ματιά, θα διαπιστώσεις ότι αρκετά από τα αντικείμενα που έχουν θέση στη διακόσμηση (αλλά και στα ντουλάπια, τα συρτάρια και τους τοίχους του σπιτιού), δεν έχουν καμία χρησιμότητα και κανέναν ουσιαστικό ρόλο στην καθημερινότητά σου.

1) Δώρα, παλιά αντικείμενα, κειμήλια

Πολλές φορές, συναισθηματικές αναστολές δεν μάς αφήνουν να αποχωριστούμε πράγματα που ουσιαστικά δεν έχουν πλέον καμία αξία και καμία θέση στην καθημερινότητά μας. Ίσως να έχετε σκεφτεί αρκετές φορές «Αυτό ας μην το πετάξω… Είναι δώρο από τον τάδε ή τον δείνα». Στην πραγματικότητά, όμως, θα ήθελες πολύ να μην το ξανάβλεπες.  Αυτή η καταπίεση που υπάρχει στο υποσυνείδητο, σου χαλάει τη διάθεση στο συνειδητό.

Βαριέται το παιδί σου σπίτι; Απασχόλησέ το με υπέροχες δραστηριότητες

2) Παλιά παιχνίδια-ενθύμια των παιδιών σου(ή και δικά σου)

Υπάρχουν πολλά αντικείμενα που κρατάς γιατί θεωρείς ότι συνδέονται με σημαντικά κομμάτια της ζωής σου. Όμως, αυτό ίσως να γίνεται καταπιεστικό κάποιες φορές. Αν έχεις την πεποίθηση ότι το να κρατάς όλα τα ενθύμια των παιδιών σου -από το πιο μεγάλο, έως το πιο μικρό- στο σπίτι σου, είναι αυτό που «πρέπει να κάνεις», σκέψου τα πράγματα λίγο διαφορετικά. Να είσαι σίγουροι ότι το παιδί σου ίσως να μην θυμάται καν την ύπαρξή τους.

3) Βιβλία που ξέρεις ότι δεν θα ξαναδιαβάσεις

 Κράτησε τα βιβλία που έχουν πραγματικά σημασία για εσένα  και ξέρεις ότι υπάρχει πιθανότητα να ανατρέξεις ξανά σε αυτά. 

4) Το ακατάστατο κρεβάτι

 Η τάξη στο σπίτι επιδρά θετικά στην ψυχολογία σου, σύμφωνα με τους ειδικούς. Το μονίμως ακατάστατο κρεβάτι μπορεί να φέρει μια αίσθηση ανησυχίας, ακόμα και αυπνία.

5) Το λάθος χρώμα

 Τα χρώματα στο σπίτι έχουν τεράστια επίδραση στην ψυχολογία μου. Μπορούν να προκαλέσουν στρες και να μας ρίξουν τη διάθεση κατακόρυφα, χωρίς καν να το συνειδητοποιούμε. Επίλεξε με σύνεση το χρώμα που θα ντύσει κάθε δωμάτιο του σπιτιού.

6) Σπασμένα αντικείμενα

 Μπορεί να πιστεύεις ότι το vintage πορσελάνινο σερβίτσιο -που όμως δεν είναι σε καλή κατάσταση- έχει αξία, αλλά οι ειδικοί σε θέματα ψυχολογίας έχουν αντίθετη άποψη. Κάθε πράγμα έχει το δικό του κύκλο ζωής. 

7) Διαφημιστικά αντικείμενα (κούπες, μπρελόκ)

 Αν απαλλαγείς από τα αντικείμενα που δεν χρειάζεσαι θα δεις ότι η ενέργεια του σπιτιού θα αλλάξει ριζικά. 

Επιμέλεια: MyLife Team

Πηγή:mylife.com.cy 

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top