Χρειάζεσαι κομμωτήριο; 5 πολύτιμα hair tips που θα σώσουν τα μαλλιά σου!

«Καραντινάτη» περιποίηση μαλλιών

Είναι γεγονός πως τα μαλλιά μας αντιδρούν ανάλογα με την ψυχολογία μας, το κλίμα, τις ανάγκες και φυσικά τα προϊόντα και τα συστατικά τα οποία εφαρμόζουμε. Από τη στιγμή που η καθημερινότητα σου έχει αλλάξει, σημαίνει πως και τα μαλλιά σου θα αρχίσουν να προσαρμόζονται και να έχουν νέες ανάγκες.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Makes a photo on portrait mode once.

A post shared by Negin Mirsalehi (@negin_mirsalehi) on

Και επειδή το ζητούμενο όμως, είναι να τα βοηθήσουμε και να ενισχύσουμε όσο περισσότερο μπορούμε την καλή υγεία των μαλλιών μας, πρέπει με τη σειρά μας να ακολουθήσουμε μια νέα ρουτίνα και συμβουλές, οι οποίες θα τα διατηρήσουν σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση και θα τα δυναμώσουν.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hair tutorial online now! 💇🏼‍♀️link in bio

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

Όπως είναι γνωστό, πλέον έχεις χρόνο! Επομένως οι μάσκες ενυδάτωσης θα είναι η νέα προέκταση του χεριού στο μπάνιο. Άπλωσε σε κάθε λούσιμο, άφησε τες για όσο περισσότερο χρόνο μπορείς και όσο πιο συχνά τις κάνεις, τόσο το καλύτερο! Χωρίς υπερβολές βέβαια, 2-3 φορές την εβδομάδα είναι υπέρ αρκετές.

Και μιας ξεκινήσαμε με τα basic... Ειδικά αν έχεις λιπαρό τριχωτό, τότε η καραντίνα είναι η ιδανική ευκαιρία, για να ισορροπήσεις όσο περισσότερο γίνεται τη λιπαρότητα. Το καθημερινό λούσιμο σίγουρα δε βοηθάει. Όσο τα φυσικά έλαια παραμένουν στα μαλλιά σου, τόσο περισσότερο τα ενυδατώνουν και τα θρέφουν. Επομένως προσπάθησε να παρατείνεις όσο γίνεται το λούσιμο, διότι το σαμπουάν τα ξηραίνει.

Το νερό! Είναι το συστατικό που θα μεταμορφώσει κυριολεκτικά την τρίχα σου. Όταν ενυδατώνεσαι σωστά, τότε τα μαλλιά σου αποκτούν περισσότερη ελαστικότητα με αποτέλεσμα να μην σπάνε εύκολα και εκτός αυτού, αποκτούν περισσότερη λάμψη. Επομένως όσο κάθεσαι στον καναπέ, το γραφείο, την καρέκλα... έχε δίπλα σου ένα μπουκάλι για να μην το ξεχνάς.

 

 

Μη τα αφήνεις αχτένιστα. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες είναι εύκολο να παραμελήσεις τον εαυτό σου, αλλά όσον αφορά  τα μαλλιά σου δεν πρέπει να ξεχνάς το βούρτσισμα. Έστω μια φορά το πρωί και μια πριν κοιμηθείς. Έτσι θα αποφύγεις τους κόμπους οι οποίοι μόνο φθορά προκαλούν στην τρίχα. Αν τα μαλλιά σου έχουν την τάση μάλιστα να μπλέκονται εύκολα χρησιμοποίησε κάποια μαλακτικό spray πριν αρχίσεις το βούρτσισμα.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

TB to more Glamourous times ✨

A post shared by Romee Strijd (@romeestrijd) on

Και τέλος, μιας και είπα βούρτσισμα... χτενίζουμε πάντα τα μαλλιά από τις άκρες προς τα επάνω. Δηλαδή ξεκίνησε να βουρτσίζεις χαμηλά τις άκρες των μαλλιών σου και μόλις ξεμπερδευτούν, ξεκίνησε να βουρτσίζεις προς τα επάνω. Έτσι θα αποφύγεις τα σπασίματα και την ψαλίδα!
 

Συντάκτης: Τόνια Τζαφέρη

Πηγή: allyou.gr

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top