Λάδι καρύδας: Είναι πιο υγιεινό από το ελαιόλαδο;

Πόσες θερμίδες έχει το λάδι καρύδας;

λάδι καρύδας

Τα τελευταία χρόνια, το λάδι καρύδας προτείνεται ευρέως στη μαγειρική και σε συνταγές που υπόσχονται νοστιμιά και υγιεινά συστατικά για την παρασκευή τους, κάνοντάς το ένα όλο και πιο δημοφιλές υλικό που αναζητούμε στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Κι όμως, όσο νόστιμο κι αν κάνει ένα γεύμα (και όσο μεταξένια μαλλιά κι αν χαρίζει όταν χρησιμοποιηθεί στη ρουτίνα ομορφιάς μας), το λάδι καρύδας δεν είναι τόσο αθώο όσο νομίζαμε. Ακολουθούν όλοι οι λόγοι για τους οποίους πρέπει να αποφεύγεται η υπερκατανάλωσή του.

Έξυπνα tips για να μειώσετε τη ζάχαρη

Μεγάλη συγκέντρωση σε κορεσμένα λίπη

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε κορεσμένα λίπη, τα οποία μπορούν να αυξήσουν τα επίπεδα της LDL (κακής) χοληστερόλης και, ως εκ τούτου, τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Διαθέτει πολλές θερμίδες

Το λάδι καρύδας είναι πλούσιο σε θερμίδες, παρέχοντας περίπου 120 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας. Η κατανάλωση πάρα πολλών θερμίδων μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση βάρους και συναφή προβλήματα υγείας.

Δεν είναι πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών

Σε αντίθεση με άλλα έλαια, όπως το ελαιόλαδο, το λάδι καρύδας δεν είναι σημαντική πηγή βασικών θρεπτικών συστατικών, όπως βιταμίνες και μέταλλα.

Μπορεί να βλάψει το περιβάλλον

Η παραγωγή λαδιού καρύδας μπορεί να συμβάλει στην αποψίλωση των δασών και τον εκτοπισμό της άγριας ζωής και των αυτόχθονων κοινοτήτων.

Πιθανές αλλεργικές αντιδράσεις

Το λάδι καρύδας είναι ένα πιθανό αλλεργιογόνο και μερικοί άνθρωποι μπορεί να αναπτύξουν αλλεργικές αντιδράσεις, όπως κνησμό και δυσκολία στην αναπνοή, μετά την κατανάλωσή του.

Συντάκτης: Ναταλία Πετρίτη

Πηγή: www.allyou.gr

 

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top