Το «ουζερί Τσιτσάνης» του Μανουσάκη, πήρε το βραβείο κοινού στο Σαν Φρανσίσκο

Διάκριση για την ταινία που βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη

Το «ουζερί Τσιτσάνης» του Μανουσάκη, πήρε το βραβείο κοινού στο Σαν Φρανσίσκο

​Με το βραβείο κοινού στο 13ο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο, τιμήθηκε η ταινία «Ουζερί Τσιτσάνης», το οποίο βασίζεται στο βιβλίο του Γιώργου Σκαμπαρδώνη.

Στο Ελληνικό Κινηματογραφικό Φεστιβάλ του Σαν Φρανσίσκο που άνοιξε τις πύλες του στις 15 Οκτωβρίου και έριξε αυλαία στις 22, προβλήθηκαν οκτώ ταινίες που υπογράφουν Έλληνες και Κύπριοι δημιουργοί.

Το περασμένο Σάββατο, προβλήθηκε το φιλμ «Ουζερί Τσιτσάνης», και ύστερα από ψηφοφορία, οι θεατές απένειμαν το «βραβείο κοινού», που είναι και το μεγάλο βραβείο της διοργάνωσης.

Ο Μανούσος Μανουσάκης που ήταν παρόν, παρέλαβε το βραβείο και το αφιέρωσε σε όλους εκείνους που συμμετείχαν στην ταινία, μεταξύ άλλων οι: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Χάρης Φραγκούλης, Χριστίνα Χειλά- Φαμέλη, Γιάννης Στάνκογλου, Βασιλική Τρουφάκου, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης και Λάκης Κομνηνός.

Το έργο αναφέρεται στον έρωτα ενός Χριστιανού με μία Εβραία το 1942 όταν η Θεσσαλονίκη βρισκόταν υπό Γερμανική κατοχή. Το ζευγάρι βρίσκει καταφύγιο στο «Ουζερί Τσιτσάνης», εκεί όπου ο Βασίλης Τσιτσάνης διανύει τα καλύτερα χρόνια του συνθέτοντας υπέροχα τραγούδια, όπως το «Συννεφιασμένη Κυριακή».

Διαβάστε όλα τα lifestyle νεα, για Celebrities και Media.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top